אתר רשמי מכבי ת"אמכבי ת"א הביסה את הפועל י-ם 71:88 - ותפגוש את הפועל ת"א בגמר גביע ווינר
מכבי תל אביב הצליחה להתאושש מהשבוע הקשה שעברה בזירה האירופית ורשמה הערב ניצחון חשוב במיוחד על הפועל ירושלים, 71:88, בחצי גמר גביע ווינר שנערך בחולון. הצהובים פתחו את המשחק בצורה מהוססת ואף נקלעו לפיגור דו־ספרתי, אך השתלטו לחלוטין על ההתמודדות במחצית השנייה והבטיחו את מקומם בגמר, שם מחכה להם מפגש מסקרן מול הפועל תל אביב.
שלושה דרבים בתוך שבועיים
הניצחון של מכבי תל אביב קבע כי קרב הגמר על התואר ייערך ב־9 בנובמבר מול היריבה העירונית הפועל תל אביב. אלא שזה יהיה רק אחד מתוך רצף דרבים צפוף במיוחד בין השתיים, כאשר שבוע קודם לכן הן צפויות להיפגש במסגרת הליגה, ושלושה ימים לאחר הגמר, ב־12 בנובמבר, יגיע גם מפגש מסקרן במסגרת היורוליג.
כך נוצר לוח משחקים חריג בעוצמתו עבור שתי הקבוצות, שייפגשו שלוש פעמים בתוך כשבועיים בלבד ובשלוש מסגרות שונות. מעבר למאבק על תואר מקומי, המשחקים הללו עשויים להפוך לנקודת מפתח משמעותית עבור שתי הקבוצות כבר בשלב מוקדם של העונה, הן מבחינה מקצועית והן מבחינת הביטחון והמומנטום.
פתיחה מבולבלת – ירושלים הייתה הראשונה לברוח
הרבע הראשון התנהל בקצב לא שוטף במיוחד, כאשר שתי הקבוצות סבלו מאחוזי קליעה נמוכים, איבודי כדור ורצף של החלטות לא מדויקות בהתקפה. המשחק התקשה להתרומם בדקות הראשונות, אך בתחילת הרבע השני הייתה זו ירושלים שמצאה ראשונה את הקצב והצליחה לנצל את החולשה של מכבי.
האדומים יצאו לריצת 0:9 מהירה וברחו ליתרון 15:25, כששייק מילטון מוביל את הדקות הטובות שלהם ומייצר נקודות בקצב גבוה. ירושלים נראתה באותם רגעים חדה יותר, אגרסיבית יותר וגם בטוחה יותר, בעוד מכבי נאלצה לחפש פתרונות במהירות כדי למנוע מהפער להמשיך ולגדול.
סורקין ווואלאס החזירו את מכבי לעניינים
עודד קטש, שהגיע למשחק ללא בונזי קולסון ודניאל תייס, קיבל ברגעים החשובים תרומה משמעותית מרומן סורקין ומקיטון וואלאס. השניים הצליחו לייצר נקודות, להעלות את רמת האגרסיביות ולשנות את הקצב של המשחק, כאשר מכבי החלה לצמצם בהדרגה את ההפרש.
הצהובים שיפרו גם את ההגנה, מנעו מירושלים להמשיך לרוץ והצליחו להחזיר לעצמם את השליטה. מה שנראה בתחילת הרבע השני כמו משחק שעלול לברוח מידיהם, הפך מחדש למאבק צמוד, כשהמומנטום עבר בהדרגה לצד של מכבי לקראת המחצית השנייה.
בריסט לקח אחריות ברבע השלישי
אחד הגורמים המרכזיים למהפך היה אושיי בריסט, שסיפק דקות מצוינות ברבע השלישי והפך לאיום קבוע על ההגנה הירושלמית. בריסט שיחק באגרסיביות, נכנס לעניינים מבחינה התקפית ועזר למכבי לשנות לחלוטין את אופי ההתמודדות.
היכולת שלו, יחד עם שיפור כללי של הקבוצה משני צידי המגרש, אפשרה לצהובים להחזיר לעצמם את היתרון ולהתחיל לבנות פער. ירושלים, שבמחצית הראשונה עוד שלטה בחלקים רבים של המשחק, התקשתה לעמוד בקצב החדש ולא הצליחה למצוא תשובות להתעוררות של מכבי.
לונדברג התפוצץ ברבע האחרון
מי שסיפק את הדחיפה הגדולה ביותר בדקות ההכרעה היה איפה לונדברג. אחרי שלושה רבעים חלשים יחסית, הגארד התעורר בדיוק בזמן והציג יכולת יוצאת מן הכלל בפתיחת הרבע האחרון. לונדברג קלע פעם אחר פעם, הוביל את ההתקפה של מכבי ויצר בריחה שהעלתה את הצהובים ליתרון דו־ספרתי.
מאותו שלב ירושלים כבר לא הצליחה לחזור. הקצב נשאר בשליטה של מכבי, הפער הלך וגדל, והדקות האחרונות הפכו להצגת עליונות צהובה. הפועל ירושלים ניסתה לעצור את המומנטום, אך לא מצאה את הכלים ההתקפיים וההגנתיים הנדרשים כדי להפוך שוב את המשחק לצמוד.
מכבי יוצאת עם הרבה יותר מכרטיס לגמר
מבחינת מכבי תל אביב, הניצחון הזה מגיע בעיתוי משמעותי מאוד. אחרי שבוע קשה ומתסכל ביורוליג, הקבוצה הייתה זקוקה לערב שבו תצליח לא רק לנצח, אלא גם להראות אופי, להגיב לפיגור ולסיים משחק בצורה משכנעת. בחולון היא קיבלה בדיוק את התסריט הזה.
כעת הצהובים ינסו לקחת את המומנטום גם לזירה האירופית, כאשר בהמשך השבוע מחכה להם משחק מול מילאנו. המטרה תהיה להשיג ניצחון ראשון העונה ביורוליג ולהפוך את ההתאוששות מול ירושלים לנקודת מפנה אמיתית, ולא רק להצלחה חד־פעמית במסגרת המקומית.
ירושלים תצטרך להציג הרבה יותר בהמשך
מהצד השני, הפועל ירושלים מסיימת את הערב עם לא מעט חומר למחשבה. הקבוצה אמנם הציגה דקות טובות ואף פתחה יתרון משמעותי, אבל שוב התקשתה לשמור על יציבות לאורך 40 דקות ואיבדה את השליטה ברגעים המכריעים.
ללא לורנזו בראון, ירושלים התקשתה במיוחד כאשר הלחץ עלה, ובמחצית השנייה נראתה פחות מסודרת ופחות יעילה. אם היא רוצה להיות גורם משמעותי במאבק על תארים העונה, הן בישראל והן במסגרת האירופית, היא תצטרך להציג יכולת עקבית יותר ולהימנע מנפילות חדות כמו זו שנרשמה מול מכבי.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














