צילום: AAIB, OGLלאמריקנים אין זיכרונות טובים מהטרור בבריטניה — מלוקרבי ועד וסטמינסטר
לאמריקנים אין זיכרונות טובים מהטרור בבריטניה. המעצרים של היום ליד בסיס חיל האוויר המלכותי פיירפורד, שממנו יוצאים מפציצים אמריקניים, מזכירים שאדמת בריטניה כבר הייתה זירה לפיגוע הקטלני ביותר נגד אזרחים אמריקנים לפני 11 בספטמבר, ולשורה של מקרים שבהם אמריקנים נפגעו או היו בסכנה.
לוקרבי: 190 הרוגים אמריקנים
ב־21 בדצמבר 1988 התפוצצה פצצה על מטוס של טיסת פאן אם 103, מעט אחרי שהמריא מלונדון בדרכו לניו יורק, והוא התרסק מעל העיירה לוקרבי שבסקוטלנד. נהרגו 270 בני אדם: כל 259 הנוסעים ואנשי הצוות, ו־11 תושבי העיירה שנהרגו מהשריפה ומחלקי המטוס שנפלו על בתיהם. 190 מההרוגים היו אזרחים אמריקנים. זה הפיגוע הקטלני ביותר בתולדות בריטניה.
קצין המודיעין הלובי עבד אל־באסט אל־מגרחי הורשע ב־2001 ב־270 סעיפי רצח ונידון למאסר עולם. לוב של מועמר קדאפי שילמה יותר משני מיליארד דולר פיצויים למשפחות ההרוגים. ב־2009 שחררה ממשלת סקוטלנד את אל־מגרחי מהכלא מטעמים הומניטריים, אחרי שחלה בסרטן, והוא מת בלוב ב־2012.
צילום: AAIB, OGLשרידי מטוס פאן אם 103, שהורכבו מחדש מהשברים שנאספו אחרי הפיצוץ
צילום: Billy McCrorie, CC BY-SAאנדרטת אסון לוקרבי בסקוטלנד, לזכר 270 ההרוגים
גשר וסטמינסטר: תייר מיוטה נהרג
ב־22 במרץ 2017 דרס המחבל חאלד מסעוד הולכי רגל על גשר וסטמינסטר בלונדון, ואחר כך דקר למוות שוטר בחצר בית הפרלמנט, עד שנורה ונהרג. חמישה בני אדם נהרגו ויותר מ־50 נפצעו. המשטרה הגדירה את הפיגוע כטרור אסלאמיסטי. אחד ההרוגים היה תייר אמריקני מיוטה, שהגיע ללונדון עם אשתו לחגוג 25 שנות נישואים. אשתו נפצעה בפיגוע.
צילום: AndyScott, CC BY-SAלוח ההנצחה לקורבנות הפיגוע על גשר וסטמינסטר
צילום: Matt Brown, CC BYזרי פרחים על מעקה גשר וסטמינסטר, כחודש אחרי הפיגוע
כיכר ראסל: תיירת מפלורידה נרצחה
ב־3 באוגוסט 2016 דקר גבר שישה בני אדם בכיכר ראסל שבמרכז לונדון. דארלין הורטון, תיירת אמריקנית בת 64 מפלורידה, נרצחה במקום. היא הייתה אמורה לטוס הביתה למחרת. בין חמשת הפצועים היה גם גבר אמריקני. בהתחלה נחקר האירוע כפיגוע טרור, אבל בסופו של דבר הוא יוחס להפרעה נפשית של הדוקר.
מזימת המטוסים שסוכלה
באוגוסט 2006 עצרה משטרת בריטניה 24 חשודים בלונדון ובסביבתה, בחשד שתכננו לפוצץ מטוסי נוסעים בדרכם מבריטניה לארצות הברית ולקנדה, בעזרת חומר נפץ נוזלי שהוסווה כמשקאות קלים. המזימה סוכלה לפני שבוצעה, ושבעה נאשמים הורשעו בסופו של דבר. בעקבותיה נאסר על נוסעים לעלות למטוס עם נוזלים בכמות גדולה, והאיסור הזה נשאר בתוקף ברוב שדות התעופה בעולם עד היום.
צילום: David Gerard, CC BY-SAזירת הפשיטה של המשטרה בוולת'מסטו, יום אחרי המעצרים באוגוסט 2006
אנשי הצבא האמריקני
עד היום לא ידוע על מקרה מאומת שבו אנשי צבא אמריקנים נהרגו בפיגוע על אדמת בריטניה, למרות שחיל האוויר האמריקני מפעיל כמה בסיסים גדולים במדינה.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














