
בצל החקירה
השופט סולברג על החשדות להתערבות זרה בבחירות: "החשדות חמורים, ותוצאות הבחירות עדיין אינן סופיות"
יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, התייחס הערב לחשדות להתערבות זרה בבחירות לכנסת, והבהיר כי מדובר בחשדות חמורים המחייבים בדיקה יסודית.
לדבריו, תוצאות הבחירות עדיין אינן סופיות, ויש להמתין להשלמת ההליכים הנדרשים.
ההתייחסות מגיעה על רקע חקירת שירות הביטחון הכללי בחשד למימון מצד גורמים זרים, שנועד לכאורה להשפיע על מערכת הבחירות. החקירה עוסקת במידע מודיעיני מסווג, ובשלב זה טרם פורסמו מסקנות סופיות באשר להיקף המעורבות ולזהות הגורמים המעורבים.
בהתייחסו לפרסומים האחרונים, הבהיר סולברג כי חלק מהדברים שפורסמו בנוגע לחקירה אינם נכונים, וכי אין אפשרות לחשוף את מלוא המידע בשלב זה.
עם זאת, לדבריו, חשוב למסור לציבור את המידע שניתן לפרסם ולהבהיר את משמעות החשדות.
עוד נמסר כי היועצת המשפטית לממשלה, השב"כ, משטרת ישראל והפרקליטות פועלים במשותף לבירור החשדות.
סולברג הדגיש כי גם אם החשדות יאומתו, אין בכך כדי לגרוע מתקינות תהליך הבחירות ומתוצאותיהן בכללותן, וכי בחינת החשדות תימשך במלוא הרצינות.
לסיום קרא סולברג לציבור להימנע מהטלת דופי בהצבעת החברה הערבית, והדגיש כי השתתפות רחבה בבחירות היא מרכיב חשוב בדמוקרטיה.
לדבריו, תוצאות הבחירות יפורסמו ביום רביעי הקרוב, והתוצאות הרשמיות יוגשו לנשיא המדינה בהתאם לחוק.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














