איור: AIלברוב נחת בארה"ב לפגישת שרי החוץ של ה-G20 באטלנטה, למרות קריאות בקונגרס למנוע את כניסתו
שר החוץ של רוסיה, סרגיי לברוב, נחת היום (שישי) בארצות הברית כדי להשתתף בפגישת שרי החוץ של מדינות ה-G20, שנפתחת היום באטלנטה שבג'ורג'יה ותימשך עד מחר. את הפגישה מארח מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו, והיא נועדה להכין את ועידת המנהיגים של ה-G20, שתתקיים ב-14 וב-15 בדצמבר באתר הנופש של הנשיא טראמפ בדוראל שבמיאמי.
לברוב נמצא תחת סנקציות אמריקניות מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה בפברואר 2022. ביקורו מגיע ימים ספורים לפני בחירות אמצע הכהונה בארצות הברית, שייערכו ביום שלישי הקרוב, ושעות אחרי שתקיפת רחפן רוסי ברציף תחנת הרכבת בדניפרו הרגה 14 בני אדם.
"לא צריך לתת לו להיכנס"
הגעתו של לברוב עוררה ביקורת בקונגרס משתי המפלגות. חבר בית הנבחרים הרפובליקני דון בייקון כתב השבוע: "אסור לתת ללברוב להיכנס למדינה. כל עוד פוטין מנהל מלחמה נגד אוקראינה ומפציץ ערים, אין לקבל בברכה מנהיגים רוסים באף אחד מהפורומים האלה. הם עומדים בראש מדינה מנודה".
13 סנאטורים משתי המפלגות, ובהם הסנאטורית הדמוקרטית ג'ין שאהין, הבכירה במפלגתה בוועדת החוץ של הסנאט, פנו במכתב לנשיא טראמפ בדרישה למנוע מפוטין ומבכירים רוסים אחרים שנמצאים תחת סנקציות להשתתף באירועי ה-G20 על אדמת ארצות הברית. ברוסיה, מנגד, ממתינים להחלטה בשאלה אם פוטין, שרוביו הזמין לוועידת המנהיגים כבר בספטמבר, יגיע אליה בעצמו. דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, אמר השבוע שההחלטה עוד לא התקבלה.
מוסקבה: נצא נגד הסנקציות
במשרד החוץ הרוסי הודיעו שלברוב ינצל את הבמה כדי לצאת נגד הסנקציות הכלכליות והגבלות הסחר, שלטענת מוסקבה משמשות ככלי לחץ, וכדי לקדם את חזונה של רוסיה ל"עולם רב-קוטבי". דוברת המשרד, מריה זחרובה, אמרה שהנושא המרכזי בדיונים יהיה מצב הכלכלה העולמית לנוכח המגמות הגיאופוליטיות.
על סדר היום של הפגישה גם ביטחון אנרגטי, סחר ושרשראות אספקה, על רקע המלחמה בין ארצות הברית לאיראן, הלחימה באוקראינה ומחירי הנפט הגבוהים. הביקור מגיע לקראת סבב שיחות משולש חדש בין ארצות הברית, אוקראינה ורוסיה, שצפוי להתקיים בנובמבר באבו דאבי.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














