Screenshotמתקפה בלב ים: אונייה של חברת צים שיצאה מנמל חיפה לבולגריה הוטבעה במתקפת כלי שיט בלתי מאוישים בים השחור
אונייה של חברת הספנות הישראלית צים, שהפליגה מנמל חיפה בדרכה לבולגריה, הוטבעה בים השחור לאחר שהותקפה באמצעות לפחות שלושה כלי שיט בלתי מאוישים, אנשי הצוות חולצו ללא פגע.
האונייה CONTSHIP JET נפגעה במהלך המתקפה ושקעה במים. יחד איתה טבעו 421 מכולות שהיו על סיפונה, ובהן ציוד רב ערך. בתיעודים שפורסמו ברשתות החברתיות נראית האונייה שוקעת בעקבות הפגיעה.
יו״ר ועד עובדי צים, אורן כספי, התייחס לאירוע ואמר: ״במציאות של חרמות ואיומים ביטחוניים, בעולם של חוסר יציבות פוליטית, חייבים לשמור על צים ישראלית. רב הנסתר על הגלוי בנוגע לתקיפה יוצאת הדופן, ואנחנו עוד לומדים את הפרטים״.
הרמטכ״ל הבולגרי, אדמירל אמיל אפטימוב, מסר כי בולגריה לא הצליחה להשמיד את כלי השיט הבלתי מאוישים שתקפו את האונייה. לדבריו, המתקפה התרחשה באזור הכלכלי הבלעדי של בולגריה, מחוץ למימיה הטריטוריאליים, דבר שהוביל למגבלות משפטיות על התגובה. בנוסף, תנאי מזג אוויר קשים הקשו על ההתמודדות עם המתקפה.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם













