
״כל הצלחה שלנו – שלהם היא״: חטיבת האש 282 התייחדה עם זכר חלליה
טקס ההתייחדות השנתי עם זכר חללי חטיבת האש 282 התקיים בשבוע שעבר במחנה יפתח, בראשות מפקד אוגדה 36, תא״ל יפתח נורקין, ומפקד חטיבת האש 282, אל״ם ע׳, ובהשתתפות המשפחות השכולות, מפקדי החטיבה וחייליה בעבר ובהווה.
את דבר המשפחות השכולות נשאה טניה עזרא, אמו של רס״ן יובל עזרא ז״ל, מפקד סוללה בגדוד 411, שנפל בקרב במרחב הכפר תל שבחטיבת שומרון ב־24 ביולי.
״אני עומדת כאן היום כאמא של יובל. אבל אני רוצה לדבר איתכם לא רק כאמא שאיבדה את הבן שלה, אלא כאמא שזכתה להכיר מקרוב אדם שהיה עבור רבים הרבה יותר מבן – הוא היה מפקד, חבר, אח לנשק ואדם שהשאיר חותם״, אמרה.
מפקד אוגדה 36, תא״ל יפתח נורקין, אמר בטקס: ״היום, אנו מתייחדים עם זכרם של כל חללי חטיבת האש 282, אשר שילמו בחייהם את מחיר ההגנה על שלומה ועל ביטחונה של מדינת ישראל. כל אחד ואחת מהם הוא עולם ומלואו״.
נורקין התייחס גם לסמ״ר גיא חבר, לוחם החטיבה שנעדר מאז שנת 1997: ״גיא הוא חלק מסיפורה של החטיבה, והיעדרו נותר נוכח. המחויבות שלנו אינה מסתיימת – נמשיך לייחל ולפעול למען שובו של גיא״.
מפקד חטיבת האש 282, אל״ם ע׳, פנה למשפחות השכולות ואמר: ״דעו כי החטיבה לעד תהיה עבורכן בית. אנו, לוחמי החטיבה ומפקדיה, מתחייבים בפניכן להמשיך ולשאת את לפיד האש. להוביל את הדרך ברוח, בעוצמה ובנחישות״.
עוד הוסיף: ״כל הצלחה שלנו, שלהם היא. כל פעולה שלנו טומנת בתוכה את זכרונם ומורשתם״.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














