
מצרים בלמה יוזמה חות’ית: סירבה למגעים ישירים על התנועה בים סוף
הרשויות במצרים דחו יוזמה שהועברה מטעם החות’ים בתימן לקיים ערוץ תקשורת ישיר עם נציגים רשמיים של הארגון, כך דווח בעיתון “אלערבי אלג’דיד”.
על פי הפרסום, ההצעה הועברה למצרים באמצעות הלשכה הימית הבינלאומית בלונדון, ובמסגרתה ביקשו החות’ים לפתוח במגעים מסודרים מול הגורמים המצריים האחראים על נתיבי השיט והנמלים.
מטרת היוזמה, לפי הדיווח, הייתה ליצור מנגנון תיאום שיכלול את רשות תעלת סואץ ואת נמלי הים במצרים, על רקע ההתפתחויות הביטחוניות והמתיחות המתמשכת באזור ים סוף ובמצר באב אל-מנדב.
החות’ים ביקשו, על פי הנטען, לדון בהסדרת התנועה הימית במרחב וביצירת הבנות שיאפשרו תיאום בנוגע למעבר כלי שיט באזור האסטרטגי. באב אל-מנדב נחשב לאחד מנתיבי השיט החשובים בעולם, המחבר בין ים סוף למפרץ עדן ומשם לאוקיינוס ההודי.
לכל שינוי בהיקף התנועה הימית באזור קיימת גם השפעה ישירה על תעלת סואץ, המשמשת עורק מרכזי לסחר הבינלאומי ומקור הכנסה משמעותי עבור מצרים. בשל כך, ההתפתחויות בים סוף ובבאב אל-מנדב עומדות בתקופה האחרונה במוקד תשומת הלב בקהיר.
אלא שלפי “אלערבי אלג’דיד”, מצרים בחרה שלא להיענות להצעה ולא לפתוח בשלב זה בערוץ ישיר מול נציגי החות’ים. בדיווח לא פורטו מלוא השיקולים שעמדו מאחורי ההחלטה המצרית, אך עצם הדחייה ממחישה את הרגישות המדינית והביטחונית סביב כל מגע רשמי עם הארגון התימני.
המהלך מגיע על רקע המתיחות המתמשכת בזירה הימית, שהשפיעה בחודשים האחרונים על נתיבי הסחר ועל תנועת ספינות באזור. מצרים עוקבת מקרוב אחר ההתפתחויות, בין היתר בשל החשש מפגיעה נוספת בהיקף התעבורה בתעלת סואץ ובהכנסות הנלוות אליה.
בשלב זה לא ידוע אם החות’ים ינסו להעביר לקהיר הצעה נוספת בערוץ אחר, או אם מצרים תשנה בהמשך את עמדתה. עם זאת, הדיווח מצביע על ניסיון מצד החות’ים לבסס מנגנוני תיאום אזוריים סביב אחד מנתיבי השיט הרגישים והחשובים בעולם.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














