
הרמטכ"ל: "עוקבים מקרוב אחר הנעשה באיראן ובלבנון ודרוכים לפעולה מיידית"
במהלך טקס סיום קורס טיס מחזור 192, נשא הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, נאום ובו פירט את סטטוס המוכנות המבצעית של צה"ל לנוכח האיומים האזוריים והדגיש כי הצבא מקיים מעקב רציף אחר הפעילות באיראן ובלבנון וערוך לתגובה עוצמתית נגד כל ניסיון פגיעה בישראל.
בדבריו סקר הרמטכ"ל את ציוני הדרך ההיסטוריים של החיל לאורך השנים. הוא הזכיר את מלאת 50 השנים למבצע "כדור הרעם" (מבצע יונתן) באנטבה, שבו נפל מפקד המבצע יוני נתניהו ז"ל ואת ציון 20 השנים למבצע "משקל סגולי" להשמדת מערך הפג'רים של חיזבאללה בתחילת מלחמת לבנון השנייה. לפרקי מופת אלו חיבר את המבצעים ההיסטוריים האחרונים, "עם כלביא" ו"שאגת הארי", שבוצעו במסגרת המערכה הרב-זירתית בשנתיים וחצי האחרונות.
לפי נתוני הרמטכ"ל, הפעילות המבצעית בשמי המזרח התיכון כללה תקיפות בכל זירה והשגת עליונות אווירית מלאה. במסגרת זו חוסלו במתקפת פתע בכירים במשטר האייתולות ובמערך הגרעין והושמדו תעשיות נשק, סוללות טילים נגד מטוסים ומשגרי טילים קרקע-קרקע. פעולות אלו הביאו ליצירת תחושת נרדפות אצל האויב בעזה, בביירות, בצנעא ובטהרן.
במקביל, הדגיש רא"ל זמיר את אחוזי ההצלחה חסרי התקדים של מערך ההגנה האווירית ואת שיתוף הפעולה המבצעי עם צבא ארצות הברית, הכולל טיסות משותפות ונוהל קרב היסטורי בין זרוע האוויר לחיל האוויר האמריקאי.
הרמטכ"ל התייחס באופן ישיר לאירועי שבעה באוקטובר, הגדיר אותם כאסון לאומי וככישלון מערכתי והצהיר כי הצבא פעל לחקור את שורשי הליקויים ללא פשרות כדי להטמיע וליישם את הלקחים. כתוצאה מכך, מאות ממטוסי החיל עמדו בשבועות האחרונים בכוננות מיידית להמראה, בגיבוי עשרות אלפי אנשי מערך טכני, בקרה, פיקוח, מנהלה, לוגיסטיקה ותכנון במטה ובבור הפיקוד.
כמו כן, הוא ציין את השותפות העמוקה שנוצרה בשנתיים וחצי האחרונות עם כוחות היבשה, שבא לידי ביטוי באלפי תקיפות סיוע קרוב לכוחות המתמרנים בעזה ובלבנון, לצד ניוד כוחות ופינוי פצועים באמצעות מסוקי סער.
בסיום דבריו, הזכיר הרמטכ"ל את חללי צה"ל שנפלו בקרבות, פנה למשפחות השכולות והדגיש את הליווי הצמוד לפצועי הגוף והנפש. הוא קישר את עקרונות הפיקוד לפרשת השבוע, פרשת "מטות", המדגישה את החובה לעמוד בדיבור ובלשון, תוך התמקדות בעיקרון של "דבר מעט, עשה הרבה".
לבסוף ציין כי זרוע האוויר נמצאת בעיצומו של תהליך התעצמות מואץ תחת אש, הכולל פתיחת טייסות חדשות ורכש מסוקי סער, מסוקי תקיפה ומערכי מודיעין ותדלוק מתקדמים המיועדים לבוגרי הקורס החדשים.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
