
המהלך של ראש עיריית יקנעם שיפגע בכיס של התושבים
סערת המיסים של יקנעם: מועצת העיר אישרה התייקרות דרמטית של כ-10% בארנונה למגורים לצד עלייה במס השמירה. באופוזיציה תוקפים בחריפות: "רומן, נכשלת. מי שלא מסוגל לגייס כסף רץ לכיס של התושבים" מנגד, בעירייה טוענים לגירעון עבר של 103 מיליון שקלים ומבהירים: "כל שקל יחזור לתושבים"
עיריית יקנעם אישרה לאחרונה בישיבת מועצה שלא מן המניין העלאה חריגה ודרמטית של כ-10% בתעריפי הארנונה למגורים לשנת 2027, לצד ייקור נוסף המתוכנן במס השמירה. בזמן שראשי רשויות אחרים נאבקים בממשלה לבטל את ההתייקרות האוטומטית, ביקנעם בחרו לאשר את העדכון ולמעשה לשלש אותו, כך שתעריף המגורים יזנק מ-45.60 שקלים ל-50.16 שקלים למ"ר.

ההתייקרות מכה בתושבים על רקע נתונים מדאיגים המעידים על סחרור פיננסי: גרעונות גבוהים בתקציב העירייה ונטילת מילוות מהבנקים. חרף הבור התקציבי, בעירייה אישרו לאחרונה קליטה של עשרות עובדים חדשים, צעד המעורר תמיהה ציבורית ושאלות נוקבות בדבר סדרי העדיפויות של העומדים בראש המערכת.
מי שמוביל את המאבק החריף נגד ההחלטה הוא חבר מועצת העיר, ירון חן, שפתח במתקפה חסרת תקדים נגד ראש העיר רומן פרס. "הגיע הזמן שתדעו את האמת: ראש העיר פשוט הרים ידיים בגיוס כספים ממשרדי הממשלה, ומצא דרך פשוטה יותר להכניס כסף לקופת העירייה – מהכיס שלכם", הוא מאשים. לטענתו, מדובר בשיא שלילי חדש לעיר, שבו הנטל העצום נופל על התושבים ועל העסקים במקום על אזורי התעשייה.
חן לא חוסך במילים קשות וקורא לראש העיר להסיק מסקנות: "ההחלטה הזו מוכיחה סופית שהתפקיד פשוט גדול עליו בכמה מידות. מי שלא מסוגל לגייס כסף ממשרדי הממשלה ובמקום זה רץ להכניס את היד לכיס של התושבים – לא מתאים לתפקיד. רומן, נכשלת. לך הביתה". עוד הוסיף חן כי מעולם לא הגיעה העירייה למצב כספי כה חמור, וטען כי בחברה פרטית, פרס "ממזמן היה מפוטר". הוא הדגיש כי הצביע נגד ההחלטה והבטיח לפרסם את שמות חברי המועצה שתמכו בה.

מערכת "חדשות 04" הציגה לעירייה שורת שאלות קשות: כיצד במצב של גירעון והלוואות הוגדלה מצבת כוח האדם, והאם העירייה בכלל ביצעה את ההתייעלות הנדרשת על ידי משרד הפנים בטרם אישור ההעלאה החריגה.
מעיריית יקנעם נמסר בתגובה: ״הארנונה ביקנעם הינה מהנמוכות בישראל, במשך שנים רבות לא ביצענו התאמות בתעריף הארנונה וזאת על אף הגירעון האדיר בקופת העירייה שקיבל ראש העיר רומן פרס עם כניסתו לתפקיד ב 19.3.24 בסך כ 103 מיליון שקלים. כעת לאור עליות מחירים בכלל תחומי החיים בישראל ובניהם גם בשירותים לתושב ועלויות ספקים כגון ניקיון, גינון, פינוי אשפה ותשלומי הסכמי שכר, במשרד הפנים דרשו ביצוע התאמות בתעריף הארנונה. עיריית יקנעם פועלת על מנת להמשיך להעניק לתושביה את השירותים הטובים ביותר בארץ במקביל לפעולות לאיזון הגירעון התזרימי האדיר שקיבל ראש העיר רומן פרס בקופת העירייה. גם כעת- לאחר ההתאמות הארנונה ביקנעם- מהזולות באזור בפרט ובארץ בכלל".
באשר לביקורת על ניפוח כוח האדם, בעירייה מגבים את המהלך: "לעניין המשרות - אנו גאים בכך שתקצבנו קליטה של 41 עובדים, מתוכם 34 אנשי חינוך שמעניקים לילדים ולילדות שלנו את נקודת הפתיחה הטובה ביותר לחיים, והיתר בתחומי הרווחה והביטחון. העירייה תקפיד שכל שקל יחזור לתושבים בשירות, בחינוך ובתרבות״.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
