
תזוזות בשמאל: חילי טרופר עוזב את גנץ
חבר הכנסת חילי טרופר הודיע היום רשמית כי הוא עוזב את מפלגת כחול לבן של בני בנץ.
בהודעה מטעם המפלגה נמסר: "הבוקר שוחח ח"כ חילי טרופר עם יו"ר כחול לבן בני גנץ והודיע לו על החלטתו לסיים את דרכו במפלגה. גנץ וטרופר הביעו הערכה הדדית על השותפות והאמונה בדרך, והביעו תקווה שכל אחד מהם ימשיך לתרום למדינה בדרכו".
תגובת חילי טרופר:
״השפעה משמעותית אינה אפשרית יותר במפלגת כחול לבן. בשבועות הקרובים אפגש עם כל מי שבעיני טוב שיהיה חלק מהבניה המחודשת של הנהגת המדינה, ובהמשך אחליט על התצורה הפוליטית הנכונה בעיני״.
תגובת יו״ר כחול לבן בני גנץ:
״חילי טרופר הוא קודם כל שותף לדרך.
הוא היה הראשון שצירפתי וסייע לבנות את המפלגה, מבחירת האנשים ועד למצע, הוא היה איתי בכל מוקדי קבלת ההחלטות. לאחר תקופה ארוכה של דילמות אישיות הוא קיבל החלטה כואבת. אני מאחל לחילי רק טוב כי הוא אדם ערכי וראוי, והלב שלו במקום הנכון. אני מודה לו על הדרך המשותפת.
אומר בכנות, זהו יום כואב עבורי - אבל אני עם אפוד שקוראים לו מדינת ישראל.
הוא מגן עליי בדרך הציבורית שלי, הוא ההבטחה שלי לילדיי ולילדנו.
מדינת ישראל חייבת ממשלת אחדות ציונית רחבה.
כל ממשלה שתהיה תלויה במפלגות הערביות או בבן גביר תהיה אסון למדינת ישראל ותביא עלינו מלחמת אחים.
עידן הגושים והשנאה חייב להגיע לסיומו.
מעל 40 שנה אני משרת את המדינה והסתערתי מול סכנות בקרב וגם מול כל אתגר שניצב מולי. כמו בקרב, לפעמים צריך לרדת לכריעה, לשפר עמדות, לתת מכת אש ולהמשיך בהסתערות.
גם הבוקר הזה, חבריי ואני נמשיך בהסתערות. נעשה הכל כדי שתוקם בישראל ממשלת אחדות ציונית, רחבה ויציבה.
ישראל לפני הכל.״
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
