
גיבורים על חלשים: רשת עוקץ שפגעה בעשרות קשישים נחשפה בירושלים
חוקרי היחידה המרכזית עצרו 11 חשודים בחשד שהונו אזרחים ותיקים בהיקף של כמיליון שקלים תוך השתלטות על קווי טלפון וחשבונות בנק
חוקרי מחלק ההונאה בימ"ר ירושלים פשטו אתמול על בתיהם של 11 חשודים (18-40) מירושלים ומהמרכז, בחשד שניהלו רשת הונאה ומרמה רחבת היקף. על פי החשד, החוליה פעלה באופן שיטתי נגד כ-70 קורבנות, מרביתם קשישים וגזלה מהם סכום מצטבר הנאמד בכמיליון שקלים.
החקירה החלה בעקבות תלונות של קשישים ממבשרת ציון על "נציגי שירות" טלפוניים שהוציאו מהם פרטים מזהים. מהחקירה עולה כי באמצעות הפרטים הללו השתלטו החשודים על הקווים הסלולריים של הקורבנות, עקפו את אבטחת חברות האשראי וביצעו רכישות של ציוד טכנולוגי יקר וריקון חשבונות בנק.
במהלך המבצע תפסו הבלשים ראיות וממצאים בבתי החשודים. בין היתר נתפסה וילה ברמת גן שבה התגורר החשוד המרכזי, במשטרה חושדים כי הנכס הושג במרמה מבעלת הבית, קשישה המתגוררת בחו"ל.
רפ"ק דותן גרילק, מפקד מחלק ההונאה בימ"ר ירושלים, מסר כי מדובר בניצול מחושב של אוכלוסייה מוחלשת. המשטרה תביא היום את החשודים בפני בית משפט השלום בבקשה להאריך את מעצרם.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
