
הנשיא טראמפ מאיים על משטר הטרור באיראן: "אם מצר הורמוז לא ייפתח בתוך 48 שעות - נשמיד את תחנות הכוח"
העימות בין ארצות הברית לאיראן עולה שלב נוסף – והפעם עם איום חריג בעוצמתו מצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שהציב הלילה אולטימטום פומבי לטהרן והבהיר כי אם מצר הורמוז לא ייפתח בתוך 48 שעות, ארצות הברית תפעל צבאית ותשמיד תחנות כוח מרכזיות ברחבי איראן.
בציוץ שפרסם ברשת החברתית שלו כתב טראמפ: "אם איראן לא תפתח באופן מלא, ללא איום, את מצר הורמוז, תוך 48 שעות מנקודת זמן זו בדיוק — ארצות הברית של אמריקה תפגע ותשמיד את תחנות הכוח השונות שלה, החל מהגדולה שבהן!"
האיום מגיע על רקע המתיחות הגוברת במפרץ הפרסי, לאחר שאיראן איימה לסגור את מצר הורמוז – אחד מנתיבי הסחר החשובים בעולם – דרכו עוברת כשליש מתנועת הנפט הימית הגלובלית. סגירת המצר נתפסת בוושינגטון ובמערב כקו אדום, שעלול לגרור תגובה צבאית רחבה. גורמים ביטחוניים בארה"ב העריכו כי האיום של טראמפ אינו הצהרה בלבד, אלא מסר מכוון שנועד להכין את הקרקע לפעולה אפשרית נגד תשתיות אסטרטגיות באיראן, ובראשן מתקני חשמל, מתקני אנרגיה ותשתיות תעשייתיות.
פגיעה בתחנות כוח נחשבת לאחד הצעדים החריפים ביותר שניתן לנקוט מבלי לפתוח במלחמה כוללת, שכן מדובר בפגיעה ישירה ביכולת התפקוד של המדינה — מה שעלול לגרום לשיבושים נרחבים בכלכלה, בתעשייה ואף במערכות הביטחון של איראן.
השעון, מבחינת טראמפ, כבר החל לתקתק — והשאלה כעת היא האם בטהרן יתקפלו, או שהעולם עומד בפני אחד המשברים המסוכנים ביותר במזרח התיכון בשנים האחרונות.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
