
ניצול ציני של מוסד אקדמי: חיל האוויר חדר למעמקי האדמה בטהראן והשמיד את עתיד החימוש האיראני.
במבצע אווירי מורכב, המבוסס על מודיעין מדויק של אמ"ן, תקף צה"ל הלילה שורה של תשתיות חיוניות השייכות למשמרות המהפכה בטהרן.
אחת המטרות המרכזיות שהושמדו היא תוואי תת-קרקעי המשמש למחקר, פיתוח וניסויים בטילים בליסטיים מתקדמים. המתחם המדובר הוקם באופן ציני בלב האוניברסיטה הצבאית המרכזית "אמאם חסין", מוסד המהווה נכס חירום אסטרטגי עבור המשטר ומשמש כמרכז כינוס לפעילות מבצעית ופיתוח טכנולוגי צבאי.
בנוסף להשמדת מתחם הפיתוח, חיל האוויר פגע ישירות בתשתית בתוך המפקדה הראשית של יחידת "כוח קודס" בטהרן - הזרוע האחראית על ייצוא הטרור והפעלת השלוחים האיראניים ברחבי המזרח התיכון.
גל התקיפות כלל גם פגיעה באתרים נוספים לייצור אמצעי לחימה ומערכות הגנה אווירית, במטרה לערער את יכולת העמידות של המשטר אל מול הלחץ הצבאי הגובר ולפגוע בשרשרת הייצור של חימוש ארוך טווח.
דובר צה"ל התייחס להשלמת המשימה ומסר: "התקיפות שהושלמו הינן חלק משלב העמקת הפגיעה במערכי הליבה של משטר הטרור האיראני ויסודותיו".


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם