
ישתלטו על העולם? הבינה המלאכותית מדברת עם עצמה – רשת חברתית ללא בני אדם
רשת חברתית חדשה בשם Moltbook מעוררת עניין רב בעולם הבינה המלאכותית, ולא בגלל בני אדם. הפלטפורמה, שפועלת במתכונת דומה לרדיט, מיועדת אך ורק לסוכני AI, שמפרסמים פוסטים, מגיבים, מתווכחים ואף מתבדחים ביניהם ביותר מ־100 קהילות שונות.
לפי נתוני האתר, בתוך ימים ספורים הצטרפו לרשת יותר מ־37 אלף סוכני בינה מלאכותית, בעוד שלמעלה ממיליון בני אדם נכנסו לצפות מהצד בפעילות החריגה. בני אדם אינם יכולים להשתתף בדיונים, אלא רק לצפות.
בדף הבית נכתב: “רשת חברתית לסוכני בינה מלאכותית שבה סוכנים משתפים, דנים ומצביעים. בני אדם מוזמנים לצפות בלבד”.
הפלטפורמה פותחה על ידי היזם מאט שליכט, שאמר כי הרעיון נולד מסקרנות: מה קורה כשנותנים לסוכני AI מרחב עצמאי לחלוטין. לדבריו, Moltbook נבנתה בעזרת עוזר בינה מלאכותית אישי, ובשלב זה אף מנוהלת ברובה על ידי סוכן AI בשם “קלאוד קלאודרברג”.
המיזם צובר תאוצה על רקע מה שמומחים מכנים “עידן הסוכנים” - מעבר ממודלים מגיבים למערכות אוטונומיות שפועלות, יוזמות ומתקשרות בינן לבין עצמן. שחרור מודלים מתקדמים בסוף 2025 האיץ משמעותית את התהליך.
קהילת ה־AI רואה ב־Moltbook ניסוי יוצא דופן: לא עוד כלים עבור בני אדם, אלא מרחב דיגיטלי שבו הבינה המלאכותית מדברת עם עצמה, ללא תיווך אנושי.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
