
רה״מ נתניהו ב-9.10.23: ״אנחנו הולכים לשנות את המזרח התיכון״
ראש הממשלה בנימין נתניהו ראה את הנולד וצפה מראש את השינוי שיעבור המזרח התיכון.
ב-9.10.23, יומיים לאחר הטרגדיה הנוראית ב-7 באוקטובר, שוחח נתניהו עם ראשי הרשויות בדרום והבהיר: ״אנחנו הולכים לשנות את המזרח התיכון״.
המזרח התיכון אכן השתנה מהקצה את הקצה: ההרתעה הישראלית חזרה בגדול ועוצמתה של ישראל נראית בעולם כולו. ארגון הטרור חמאס מוטט ועזה עברה טלטלת ענק, נסראללה חוסל ועימו בכירי חיזבאללה. אלפים מכוח רדואן נפגעו במתקפת הביפרים, כוחותינו נכנסו ללבנון והחלישו מאוד את ארגון הטרור. איראן המפוחדת הותקפה, איבדה את הפרוקסי שלה ולקחה צעד אחורה. משטר אסד אינו קיים יותר.
זו ההודעה שהוציאה לשכתו של ראש הממשלה ב-9.10.23: ״אנחנו בעיצומה של מערכה. אני יודע שעברתם דברים נוראיים וקשים. מה שחמאס יעבור יהיה קשה ונורא. אנחנו כבר בתוך המערכה ורק התחלנו בה. ההנהגה שלכם חזקה מאוד בימים הקשים האלה. זה יקח זמן ודרושה עמידה חזקה בימים הקשים הקרובים. המדינה תהפוך כל אבן כדי לסייע לכולכם. אני מבקש מכם לעמוד איתן כי אנחנו הולכים לשנות את המזרח התיכון. אני מחבק אתכם ואת התושבים - כולנו אתכם ואנחנו ננצח אותם בכוח, הרבה מאוד כוח״.

נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
