
גלנט: "היערכות, מוכנות ודריכות הן לא מילים נרדפות לבהלה ופחד"
שר הביטחון יואב גלנט ביקר בבסיס תל נוף של חיל האוויר.
גלנט: "מדינת ישראל נשענת על צה״ל וצה״ל נשען על חיל האוויר, ואת זה אנחנו יודעים היטב וגם האויב יודע את זה, ולכן הוא תמיד ינסה לפגוע בחיל האוויר, בשביל לשבש את המכונה האדירה הזאת שקוראים לה חיל האוויר. המערכת הזאת היא מערכת אחת - הצוותים הטסים, צוותי האוויר, צוותי הקרקע, המטוסים וגם מה שעוטף את הדבר הזה, ובסוף זה מביא לנו תוצאות.
אנו תוקפים בכל מקום שמדינת ישראל מחליטה כנגד כל אויב, זה יכול להיות בדמשק ויכול להיות בביירות, אנחנו תוקפים איפה שאנחנו מחליטים, ההתקפה שלנו היא חזקה מאוד, נמרצת מאוד, מדויקת מאוד ופוגעת באויב בצורה קשה. כתוצאה מזה הוא מחפש דרכי תגובה ודרכי התגובה האלה יכולות להגיע מכל מקום, ואנחנו נערכים אל מול העניין הזה.
היערכות פירושה - הגנה חזקה, על הקרקע, הגנה באוויר. הגנה, היערכות, דריכות, מוכנות, זה לא מילים נרדפות לפחד, בהלה ופאניקה. להתכונן צריך, להיערך צריך, לקחת אוויר, להסתכל על האיומים בכל דבר שיהיה, בלי לחץ. אנחנו יותר חזקים, אנחנו יותר מוכנים, אנחנו נדע להגן על עצמנו ונדע להיות אפקטיביים במקום המתאים.
אני לא יכול להבטיח לכם שתצאו מחר לחופש, אבל אני יכול להגיד לכם שיהיה לכם מעניין, יהיה לכם מה לספר לילדים שלכם, אחרי זה לנכדים".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
