
סער ותקווה חדשה עוזבים את כחולבן | גנץ: "תודה ובהצלחה"
יו"ר תקווה חדשה, השר גדעון סער הודיע בנאומו על החלטתו והחלטת חברי הכנסת של המפלגה על סיום השותפות עם מפלגת כחולבן ושפנה ליו"ר הכנסת להפוך את תקווה חדשה לסיעה עצמאית.
סער: "מזמן לא הסתרנו חברי ואני את הביקורת על ניווט המערכה על ידי הקבינט המצומצם.
אסור שלא יהיה קשר בין היעדים שנקבעו לבין האמצעים שננקטים להשגתם. אסור להפחית את הלחץ הצבאי ולהאט את ההתקדמות בהשמדת כוחות החמאס ושלטונו. אסור לאפשר השתלטות חמאס על הסיוע ההומניטרי.
אני מכבד את ידידי, נציגי המחנה הממלכתי בקבינט המלחמה, אך לצערי הם אינם מבטאים בו את הקול, העמדות והדגשים שאני הייתי מביא לשם. לכן, בשמכם, אני מביע פה את דרישתנו להצטרף לקבינט המלחמה ולהיות חלק מההשפעה על המדיניות.
קולנו, קולו של הימין הממלכתי חיוני היום יותר מאי פעם. ישראל היום זקוקה לחלופה של ימין ממלכתי. אם אנחנו לא נוביל זאת - איני רואה מישהו אחר שיוכל לעשות זאת. לכן הגעתי להחלטה: לאחר התייעצות ועל דעת חברי לסיים את השותפות עם מפלגת כחול לבן ולהקים מחדש לאלתר את סיעת תקווה חדשה - הימין הממלכתי בכנסת כסיעה עצמאית שתבטא באופן צלול את תפיסת העולם הלאומית ממלכתית שלנו.
אני מודה לבני וגדי ולחברים האחרים על תקופת העבודה המשותפת ומאמין שעוד יבואו ימים בהם נשתף פעולה בעתיד כשתי מסגרות פוליטיות נפרדות. מרגע זה בכוונתי לפעול ולצרף אלינו כוחות פוליטיים נוספים שיובילו לגיבוש חלופה, ואני מדגיש חלופה של כוח פוליטי חזק של ימין ממלכתי, כפי שציבור רחב מייחל שיקרה".

השר בקבינט המלחמה בני גנץ, צייץ לאחר פרישתו של סער מכחולבן: "תודה ובהצלחה".
גורמים בסביבת רה"מ רואים בחיוב את האפשרות שסער יצורף לקבינט המלחמה.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
