
הסיבה האמיתית שלפיד וגנץ גרמו להשארת עופר כסיף בכנסת | הנה מה שלא סיפרו לכם
זה לא עניין של ימין או שמאל, זה עניין אחר לגמרי. יאיר לפיד ובני גנץ, החליטו לא להתעסק בנושא עופר כסיף, כדי שלא להתעסק בסופו של הליך עם בג״ץ ולא להביא לידיעת הציבור שהצביע להם את נחיצות הרפורמה.
רוב של 90 חברי כנסת היה מדיח את כסיף, שתמך בתביעת דרום אפריקה נגד ישראל בהאג. למרות ההדחה, כולם האמינו כי בג״ץ היה מבטל את תוצאות ההצבעה ומשאיר את כסיף בתפקידו כחבר כנסת, כפי שכבר רמזה היועמ״שית. או אז, היה מבין עם ישראל ובעיקר מצביעי השמאל, כי שופטים מנהלים את המדינה וקובעים גם לראשי השמאל בישראל.
המהלך הזה, היה מצריך התייחסות של לפיד וגנץ לזעקות שהיו פורצות לאחר מכן, על התערבות בג״ץ ופגיעה בריבון - בהחלטות רוב הכנסת. הסיפור היה מבהיר לכל עם ישראל כי חובה לבצע רפורמה ולהבהיר מה מותר ומה אסור לשופטי בית הדין הגבוה לצדק.
לפיד וגנץ העדיפו להשאיר את עופר כסיף בכנסת, כדי שלא להתמודד בשאלה מול עם ישראל. הם העדיפו את טובתם האישית על פני טובתו של העם, כפי שהשתקפה ע״י רוב נבחרי הציבור.
השניים, בחרו לשתף פעולה עם אחמד טיבי ולא עם עם ישראל.
לפיד, ניהל את המבצע האחרון בעזה, כראש ממשלת המעבר. גנץ שימש כשר ביטחון. השניים האלה הפקידו את ביטחון ישראל והעדיפו את טובתם האישית. בלתי נתפס. בלתי נסלח.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
