
צבא ארה"ב השמיד 6 טילי שיוט של החות'ים בתימן
פיקוד המרכז של ארה"ב הודיע כי תקף והשמיד 6 טילי שיוט נגד ספינות שהיו בידי המורדים החות'ים בתימן. לטענת הפיקוד, הטילים היו מוכנים לשיגור והיוו איום מיידי על ספינות המלחמה של ארה"ב וספינות מסחריות נוספות באזור.
"התקיפה בוצעה בתגובה לאיום מתמשך מצד החות'ים על כוחותינו ועל שיט בינלאומי", נמסר בהודעת פיקוד המרכז. "ארה"ב תפעל להגנה על כוחותיה ועל האינטרסים שלה ותמשיך לעבוד עם שותפיה הבינלאומיים כדי להבטיח את ביטחון השיט באזור."
זו הפעם השנייה תוך שבועיים שארה"ב תוקפת את החות'ים בתימן. בשבוע שעבר תקף צבא ארה"ב מתקן אימונים של החות'ים בעקבות מתקפת טילים שכוונה לעבר ספינה אמריקאית בים האדום.
התקיפות האמריקאיות מגיעות על רקע החרפה באלימות בתימן, שם מתנהלת מלחמת אזרחים זה יותר משבע שנים. החות'ים, הנתמכים על ידי איראן, שולטים על חלקים נרחבים מצפון תימן, כולל הבירה צנעא.
ארה"ב תומכת בממשלת תימן המוכרת על ידי האו"ם, הנלחמת בחות'ים.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
