
אבסורד: הנשיאה אסתר חיות תדון בעילת הסבירות
המשנה לנשיאה, השופט עוזי פוגלמן דחה היום (חמישי) את הערעור של ח"כ רוטמן בנוגע להשתתפותה של הנשיאה אסתר חיות בדיון בנושא עילת הסבירות.
כזכור, בפתח הערעור נכתב: "בית המשפט יתבקש לקבל את הערעור ולהורות על פסילתה של נשיאת בית המשפט העליון, מלשבת בדיון בעתירות שבכותרת שעניינן תיקון חוק יסוד. קיים חשש למשוא פנים ולפגיעה במראית פני הצדק באופן המונע מנשיאת בית המשפט העליון להשתתף בדיונים בדבר שאלת חוקיות התיקון לחוק ומשכך, ובהתאם לדין, היה עליה לפסול עצמה מלשבת בדין".
בין הנימוקים לערעור, החלטתה של חיות שלא לפסול עצמה חרף הנאום שנשאה ב-12 בינואר השנה בכנס העמותה למשפט ציבורי שם השמיעה את השקפתה ודעתה באופן ספציפי להצעה לבטל את עילת הסבירות. כזכור חיות כינתה את המהלכים לתיקון מערכת המשפט מהלכים "לריסוק" מערכת המשפט ותיארה את כלל הצעות החוק בנושא "מתקפה שלוחת רסן".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
