
קיש: ״שנת הלימודים תפתח כסדרה בכפוף להסכם מול ארגון המורים״
היום (שני) קיימה ועדת החינוך דיון היערכות לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד בהשתתפות שר החינוך יואב קיש ומ"מ מנכ"ל המשרד מאיר שמעוני. לדברי השר קיש, שנת הלימודים עתידה להיפתח כסדרה, זאת "בכפוף לפתרון הסכם השכר מול ארגון המורים".
השר קיש הוסיף ואמר כי הוא עושה את כל המאמצים להעלות את שכר המורים ולהגיע להסכמה. השר התייחס למספר נושאים ביניהם צמצום הפערים בין שכבות חזקות לשכבות חלשות ולחיזוק השכבות החלשות; לחיבור התלמידים למדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית ולחיזוק זהותו של הבוגר. נושאים נוספים שציין הם הובלת המערכת לחדשנות תוך שימוש בבינה מלאכותית וחיבור לעולם האקדמיה.
השר קיש ציין את המחסור החריף בצוותי חינוך ואמר: "יש לנו חוסר בגננות. אנחנו עומדים היום על מחסור של 75 גננות לפתיחת השנה בכל הארץ, ויש חוסר גם במורים. הנושא הזה מוכר ונצטרך לתת לכך מענה. נבנה היערכות שונה לשנת הלימודים תשפ"ה מיד לאחר פתיחת השנה הקרובה". עוד אמר השר כי החינוך המיוחד גדל מעבר לתחזיות, והצרכים לא תוקצבו במערכת: "הקמנו את ועדת שפירא לצורך הסתכלות ארוכת טווח על החינוך המיוחד".
הוא הוסיף כי משרד החינוך לא קיצץ בתקציב החינוך המיוחד: "עשינו מהלך של הורדת 45 דקות שהיה חייב להתכתב עם המשאבים של המשק. אם לא היינו עושים את זה כיתות לא היו נפתחות בגלל מחסור במורים". בהמשך התייחס לאלימות במערכת החינוך ואמר כי הוקצו תקציבים ייעודיים להתמודדות עם "מכת המדינה", כדבריו. לבסוף, אמר קיש כי הוצא תזכיר חוק המצלמות שיאפשר בקרה ופיקוח.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
