
לאחר פניית בן גביר: מפקד מג"ב השעה מפעילות מבצעית שני לוחמים
בהמשך לתיעוד האירועים בחרמש שבצפון השומרון, מפקד מג"ב הנחה הלילה (ראשון) על ביצוע תחקיר בראשות קצין בכיר במג"ב. כמו כן הנחה מפקד מג"ב להשעות מפעילות מבצעית את שני הלוחמים שנראו בסרטונים עד לסיום התחקיר.
כזכור, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מסר מוקדם יותר הערב: "פניתי למפקד מג"ב ולמשרד הביטחון (שמג"ב איו"ש בתחומו ובאחריותו) לבקש הבהרות על התיעודים החמורים המגיעים מהפגנה של תושבים בצפון השומרון. דין אחד לכולם בטח לאלמנה שמגיעה להפגין כנגד הפקרות דם יהודי באיזורים הללו".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הגיב גם הוא לאלימות נגד המתיישבים בחרמש: "בושה וחרפה. אלימות ברוטלית נגד אזרחי ישראל לא בבית ספרנו. המתיישבים הגיעו למחות מדם ליבם על ההפקרות שבהסרת המחסומים אחרי שורה של פיגועים, והאלימות שהופעלה נגדם חמורה ומקוממת. אני לא מטיל דופי חלילה בכל הכוחות שהיו בשטח אבל אני מצפה שהשוטרים האלימים יטופלו עוד הערב".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
