
סמוטריץ': "הוכחנו בתקציב שאנו לא מתקפלים ולא נכנעים"
לפני ההצבעה על התקציב, חברי הקואליציה התכנסו הערב (שלישי) באולם ירושלים בכנסת. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח ההתכנסות: "אמרתי לאופוזיציה - אל תפתחו ציפיות ואנחנו אכן מעבירים תקציב ואנחנו כל פעם מפתיעים. התקציב אחראי, נפתיע במאבק על יוקר המחייה". בנושא הביטחוני אמר: "אנחנו מפתיעים גם את איראן כל הזמן. נפתיע את כל האויבים שלנו".
לאחר דברי רה"מ נתניהו, אמר יו"ר הקואליציה אופיר כץ: "יש תקווה של הבוחרים שלנו בקואליציה הזו, הם רוצים שנהיה מאוחדים וחזקים. יש לנו עוד המון דברים לעשות, ואם נשאר מלוכדים, אנחנו נהיה פה עוד זמן רב".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' אמר בישיבה: "מכובדי ראש הממשלה, חברי לממשלה ולקואליציה, אזרחי ישראל. אנו נמצאים ערב אישור תקציב המדינה לשנים 2023-2023. זו היא בשורה חשובה וטובה לאזרחי ישראל וכלכלת ישראל. בתקציב הזה יש בשורות אדירות, בדיור, בתשתיות, בחינוך, בבריאות, ברווחה, בהתיישבות, בחיזוק הזהות היהודית, בביטחון ובביטחון האישי. נתחיל ממלחמת חורמה ביוקר המחיה.
בתקופה של סערה עולמית בכלכלה, אנו מעניקים יציבות וודאות למשק ולכלכלה עם תקציב אחראי ומקצועי שמאפשר לנו להילחם ביוקר המחיה ובעליית המחירים של השנים האחרונות ולחולל רפורמות ושינויים שמדינת ישראל זקוקה להם".
עוד הוסיף השר סמוטריץ': "עמדנו בפני לחצים אדירים של בעלי אינטרסים, שביתות חסרות אחריות וקמפיינים של התקשורת ולא התקפלנו. כך בקרן הארנונה שתביא להורדת מחירי הדיור ולצמצום פערים בין המרכז לפריפריה ובשורה של רפורמות נוספות.
אני מודה לראש הממשלה, לשרי הממשלה ולחברי הקואליציה על הגיבוי והתמיכה הגדולה ועל השותפות בהעברת התקציב. כפי שהוכחנו בתקציב שאנו לא מתקפלים ולא נכנעים, כך גם במשימות הבאות העומדות לפנינו ובראשם פירוק המונופולים בתחום המזון ובתחומים נוספים, שהתרגלו במשך שנים רבות לשוק ללא תחרות. לא נתקפל בפני אף טייקון או בעל הון ונשים לנגד עיננו רק את הדאגה לאזרחי ישראל".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
