
נמנע אסון: נעצר ערבי שהתכוון לבצע פיגוע דקירה בירושלים
השוטרים סיכלו פיגוע דקירה בעיר העתיקה בירושלים שתוכנן להתבצע באמצעות מספריים. לאחר שעצרו לחקירה את החשוד שתכנן לבצע את הפיגוע, בימים הקרובים צפוי נגדו כתב אישום.
במהלך פעילות של לוחמי מג"ב באזור העיר העתיקה בירושלים לפני כשבוע, הבחינו הלוחמים בחשוד שעורר באופן התנהגותו את חשדם. בבדיקה שערכו הלוחמים בכליו, נתפסו ברשות החשוד מספריים מוסלקים בשקית שנשא ובעקבות כך הוא נעצר לחקירה.
החשוד שנעצר על ידי השוטרים, ערבי תושב איו"ש בשנות ה-20 לחייו, הועבר לחקירה במרחב דוד של מחוז ירושלים. מהחקירה במשטרה עלה כי החשוד התכוון לבצע פיגוע במועד סמוך למעצרו, זאת באמצעות המספריים המוסלקים שנתפסו ברשותו.
עם סיום החקירה במרחב דוד וביסוס תשתית ראייתית כנגד החשוד, יוגש כנגדו כתב אישום על ידי פרקליטות מחוז ירושלים בימים הקרובים.
כזכור בחודש שעבר נעצרה באזור שער שכם תושבת רהט (31), שעוררה אף היא את חשדם של לוחמי מג"ב שפעלו במקום. בכליה נתפסו מספריים ובחקירתה במשטרת מחוז ירושלים התברר כי התכוונה לדקור באמצעותם שוטר במקום. בסיום חקירתה הוגש נגדה כתב אישום.
מהמשטרה נמסר: "מדובר בסיכול פיגוע נוסף הודות לפעילות נחושה ומקצועית של שוטרי מחוז ירושלים ולוחמי מג"ב הפועלים מדי יום לסיכול טרור ומעצר מחבלים למען ביטחון אזרחי מדינת ישראל".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
