
מנכ"ל חברת שילוח בינ"ל חשוד שסייע לתושב הרשות לייבא ציוד תקשורת ללא בדיקה ואישורים ביטחוניים
בהמשך למעצרם של שני עובדים בחברת "אביר" לשילוח בינלאומי, בחשד שסייעו לתושב הרשות לייבא ציוד תקשורת ללא בדיקה ואישורים ביטחוניים, נעצר ושוחרר בערבות אבירם בנימין, מנהל החברה. בנימין חשוד במעורבות בפרשה והוא שהה בחו"ל בעת שעובדיו נעצרו לפני כשלושה שבועות. הוא הובא בפני שופט בית משפט השלום בירושלים ושוחרר בתנאים מגבילים.
ראשיתה של הפרשה בביקורת שבוצעה על ידי מכס נתב"ג, שבעקבותיה נפתחה חקירה של חקירות מכס ומע"מ ירושלים בשיתוף יחידת בקרת היבוא במכס נתב"ג. מהחקירה עולה החשד כי עובדים בחברת "אביר" בסיוע של אחרים, פעלו לייבוא מוצרי תקשורת שנרכשו על ידי תושב הרשות, שגם שילם את המס בגינם, תוך יצירת מצג שווא לפיו מוצרים אלו נרכשו על ידי חברות ישראליות, וזאת על מנת להתחמק מבדיקות ביטחוניות ולזרז את הליכי היבוא.
מדובר במוצרים המוגדרים בצו הפיקוח על הייצוא הביטחוני כטובין "דו שימושיים". על פי הצו, יבואן תושב רשות המעוניין לייבא טובין המוגדרים כטובין "דו שימושיים" מחויב בקבלת אישור בטחוני כתנאי לשחרורם, בעוד שחברה ישראלית המייבאת טובין אלו אינה צריכה אישור כזה. עוד נחשד בפרשה עובד ביחידת קמ"ט תקשורת, שהיא היחידה הממשלתית המפקחת על התקשורת והדואר ביהודה ושומרון.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
