
שליח האו"ם הכפיש את ישראל ולא ננזף. יוסי דגן: "ללפיד אין מינימום של כבוד לאומי"
שליח האו"ם למזרח התיכון, תור ונסלנד, תקף את ישראל על חיסול מחבל בחווארה ביום שישי האחרון. בחשבון הטוויטר שלו פרסם ונסלנד הודעה נגד חיסול המחבל ואף רמז על כך שמדובר בשטח כבוש. בעקבות ההכפשה של כוחותינו ושל ישראל נקרא שיח האו"ם ל"שיחת הבהרה" במשרד החוץ, אולם במשרד נמנעו מלנזוף בשליח המכפיש על התבטאותו כנגד לוחם מג"ב שניטרל את המחבל בשומרון.
"אני נחרד מההרג היום של הגבר הפלשתיני, עמאר מיפלח, במהלך עימות עם חייל ישראלי ליד חווארה בגדה המערבית", כתב תור ונסלנד, והוסיף: "תנחומיי מעומק הלב למשפחתו האבלה. תקריות כאלה חייבות להיחקר במלואן ובאופן מיידי, ואלה שאחראים להם צריכים לתת את הדין". כאמור, אף על פי התיעוד מהאירוע בו נראה בבירור כי לוחמי מג"ב הם אלו שהותקפו והגיבו בהתאם, בחר ונסלנד שלא להתנצל ולחזור בו מדבריו.
בעקבות כך, דרש ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, להכריז עליו כעל אישיות בלתי רצויה. בנוסף תקף דגן את לפיד וטען כי "אין לו מינימום של כבוד לאומי".
ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן: "ליאיר לפיד אין מינימום של כבוד לאומי. אני דורש להעיף את השקרן הזה החוצה. לא יעלה על הדעת ששליח האו"ם ישקר ויכפיש את שמה של מדינת ישראל בעולם ולא יתנצל על דבריו. לא ניתן לעבור על כך בשתיקה לאור האשמת הקורבן החמורה הזאת, בה המותקף שהגן על חייו ועל חיי אזרחים אחרים מצד בן עוולה, הופך להיות האשם בהרג המחבל. את ההכפשה הקשה הזאת נגד מדינת ישראל ונגד חיילי צה"ל ואנשי מערכת הביטחון, חייבים לעצור ולגדוע ביד קשה, זו אנטישמיות מהדרגה הקשה ביותר.
"לכן, לאור החומרה של הדברים ולצד העובדה שיש להעביר מסר חריף לאו"ם ולעולם כולו, אני דורש להכריז על שליח האו"ם תור ונסלנד כ'פרסונה נון גרטה'. במדינתנו אין מקום לאנשים שמנצלים את תפקידם בשביל להוציא עליה שם רע ולפגוע באנשי הביטחון שלה. מי שרוצה להסית ולשקר נגד מדינת ישראל, הוא חצוף ולא רצוי כאן, קל וחומר אם הוא לא מוכן להתנצל על דבריו, גם לאחר שהתבררו שהם שקר מוחלט, מדינת ישראל חייבת מינימום של כבוד עצמי".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
