דובר צה"לללא נפגעים
בעקבות טעות: פגז של צה"ל נורה לשטח ישראל - האירוע מתוחקר
אירוע חריג התרחש ביום שישי האחרון בגבול הצפון, כאשר פגז שנורה מסוללת תותחנים של צה״ל נפל בשטח ישראל, ככל הנראה בעקבות טעות בהזנת נקודות הציון - כך מפרסמת כתבת הצפון של עכשיו 14, גל טובי.
באירוע לא היו נפגעים ולא נגרם נזק לרכוש.
מיד לאחר שהתגלתה התקלה, הופסק הירי מהסוללה עד להשלמת התחקיר. בבדיקה ראשונית שערך מפקד אוגדה 91, בשיתוף זרוע היבשה, עלה כי ככל הנראה הכוח הזין נקודת ציון שגויה, שהובילה לנפילת הפגז בצד הישראלי של הגבול.
ממצאי התחקיר צפויים להיות מוצגים מחר בפני אלוף פיקוד הצפון, ובהתאם להם יינקטו צעדים מקצועיים ופיקודיים נגד המעורבים. בשלב זה טרם ברור אם הצעדים יכללו גם הדחות.
מדובר צה״ל נמסר: ״בעקבות תקלה מקצועית של כוח צה״ל, נורה פגז מתותח אשר פגע בסמוך לגבול בצד הישראלי״. עוד הודגש כי האירוע מתוחקר וכי הצעדים הנדרשים יינקטו בהתאם לממצאים.
תגובות
0נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














