דוברות הבית הלבןביקור חשאי בישראל: שר המלחמה האמריקני נפגש עם נתניהו בצל המתיחות מול איראן
התפתחות משמעותית ביחסים הביטחוניים בין ישראל לארצות הברית: שר המלחמה האמריקני, פיט הגסת', הגיע אתמול לביקור שלא הוכרז מראש בישראל ונועד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. הפגישה התקיימה בבסיס חיל האוויר עובדה שבדרום הארץ, על רקע המתיחות הביטחונית במזרח התיכון והדיונים המתמשכים בין ירושלים לוושינגטון בנוגע לאפשרות של חידוש הפעולות הצבאיות נגד איראן.
פגישה רגישה הרחק מעיני הציבור
עצם קיומו של הביקור לא פורסם מראש, ופרטיו נחשפו רק לאחר שהמפגש כבר התקיים. בסיס עובדה, שבו מוצבים גם מטוסי קרב ותדלוק אמריקניים, מהווה מוקד בעל חשיבות אסטרטגית לשיתוף הפעולה הצבאי בין המדינות. בשלב זה לא נמסרה הודעה רשמית המפרטת את תוכן השיחות או את ההחלטות שהתקבלו, אם התקבלו כאלה.
איראן במוקד המתיחות האזורית
הפגישה מתקיימת בתקופה שבה ישראל וארצות הברית בוחנות את האפשרויות העומדות בפניהן מול המשטר האיראני. לצד המשך המגעים המדיניים, נבחנות גם אפשרויות צבאיות במקרה של הסלמה נוספת. עם זאת, טרם התברר אם הביקור נועד לקדם מהלך מבצעי מסוים או לקיים התייעצויות ביטחוניות שוטפות.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














