אילון גליקסברג, מנכ"ל Ventris. צילום: יח"צ Ventrisפחות משנה מההקמה ובלי שקל ממשקיעים: יזם ישראלי בן 25 מוכר את חברת הסייבר שלו לענקית בלגית
עוד אקזיט ישראלי מהיר בעולם הבינה המלאכותית: חברת הסייבר Ventris, שהוקמה לפני פחות משנה ופעלה בלי לגייס כסף ממשקיעים חיצוניים, הודיעה היום (ראשון) שהיא נמכרת לחברת Hex-Rays הבלגית. היקף העסקה לא פורסם רשמית, אבל היא מוערכת במיליוני דולרים.
סוכני AI שמחפשים חולשות בקוד
Ventris פיתחה מעין מערכת הפעלה לסוכני בינה מלאכותית, שנבנתה במיוחד עבור חוקרי אבטחה. המערכת מנתחת קוד מקור וגם קבצים בינאריים, ומאתרת חולשות מוכרות, פרצות "יום אפס" שעוד לא נחשפו, נוזקות ודלתות אחוריות. החוקרים יכולים להגדיר בעצמם איך הסוכנים יעבדו, להריץ תהליכי מחקר מוכנים מראש, למדוד את התוצאות ולאמת את הממצאים.
היתרון שהחברה מדגישה הוא החיסכון: המערכת צורכת מעט יחסית משאבי מחשוב, לא תלויה במודל AI מסוים, ויכולה לפעול גם ברשתות שמנותקות לגמרי מהאינטרנט. בחברה אומרים שלקוחות ממשלתיים ועסקיים בארץ ובעולם כבר שיפרו בעזרתה את איכות ממצאי האבטחה שלהם והוזילו עלויות. "סוכנים כלליים שפועלים לבד דורשים עלויות גבוהות מאוד ומפיקים לא פעם תוצאות לא אמינות", אמר המנכ"ל. "המערכת שלנו מאפשרת לחוקרים לבנות תהליכי מחקר שמתאימים לצרכים שלהם, ולבדוק ולשפר את התוצאות".
מצ'יטים למשחקי מחשב ועד 8200
מאחורי החברה עומד אילון גליקסברג, מייסד ומנכ"ל בן 25. הוא התחיל לתכנת כבר בחטיבת הביניים, כשכתב צ'יטים למשחקי מחשב, שירת ביחידה 8200 ובהמשך עבד כחוקר חולשות. את Ventris הקים יחד עם עמית שנדל, חברו מהיחידה, שמכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיות.
Hex-Rays פועלת כבר כ-35 שנה, ומוכרת בקהילת הסייבר בזכות IDA Pro, כלי ותיק להנדסה לאחור של תוכנות. החברה מתכננת לשלב את הפלטפורמה של Ventris במוצרים שלה, להרחיב את מרכז הפיתוח בישראל ולגייס מפתחים וחוקרי חולשות נוספים. כל ששת עובדי Ventris יצטרפו לחברה הרוכשת.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם













