צילום: הבית הלבןטראמפ נגד זלנסקי: "קשה יותר להתנהלות מאשר פוטין, התקיפות על בתי הזיקוק ברוסיה הן חרפה"
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מתח ביקורת חריפה על החלטת אוקראינה לחדש את התקיפות נגד בתי זיקוק ברוסיה ואמר כי מדובר ב"חרפה" שמביאה לעלייה במחירי האנרגיה בעולם.
בריאיון ל-Newsmax, התייחס טראמפ לתקיפה אוקראינית נגד בית זיקוק של רוסנפט מדרום-מזרח למוסקבה, המסייע באספקת דלק לבירה הרוסית.
"כל מה שהוא עושה זה להעלות את מחיר הנפט בעולם. אני חושב שזו חרפה", אמר טראמפ בהתייחסו לנשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. לדבריו, "יש הרבה מטרות שאפשר לתקוף, אבל כשאתה יורה על בתי זיקוק שמייצרים דיזל, שאנחנו צריכים והעולם צריך, אתה לא עושה שירות טוב לעולם".
התקיפה בוצעה לאחר שזלנסקי הודיע כי קייב אינה רואה עצמה מחויבת עוד להפסקת התקיפות על מתקני אנרגיה שעליה הכריז טראמפ ובצל המשך התקיפות הרוסיות נגד תשתיות אנרגיה באוקראינה.
טראמפ הוסיף כי העוינות בין זלנסקי לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין מקשה על המאמצים להביא לסיום המלחמה. "אני לא מעריץ גדול של זלנסקי", אמר. "אני חושב ששניהם היו רוצים לראות את זה מסתיים, אבל אני מוצא את זלנסקי קשה יותר להתנהלות מאשר פוטין".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














