דוברות עיריית חיפהמאה שנים של עשייה חינוכית: בית הספר "אחוזה – זיכרון יוסף" חוגג 100 שנים להקמתו
בית הספר " זיכרון יוסף", הנמצא בלב שכונת אחוזה בחיפה, מציין השנה 100 שנות עשייה חינוכית. במהלך השבוע, בין ה-19 ל-23 באוקטובר, יציין בית הספר את המאורע בשורה של אירועים קהילתיים ותרבותיים, שיתקיימו במרחבים השונים בבית הספר ויעמדו בסימן "קפלי הזמן", חיבור בין ההיסטוריה של בית הספר, ההווה והעתיד.
החגיגות הרשמיות ייפתחו ביום שני, 19.10.26, בשעה 9:00 בבוקר, בהשתתפות ראש העיר, יונה יהב, נציגי העירייה, הצוות החינוכי, תלמידים, הורים וחברי הקהילה. בהמשך השבוע יתקיימו מגוון פעילויות בהשתתפות תלמידי בית הספר, הצוות החינוכי וההורים, אשר יאפשרו למשתתפים הזדמנות להכיר את מורשת בית הספר ואת הקשר שלו להתפתחותה של שכונת אחוזה והעיר חיפה.
"כבוד גדול נפל בחלקי להוביל את בית הספר בנקודת הזמן ההיסטורית הזו", אומרת מנהלת בית הספר ענת דניאל. "שנת ה-100 היא הזדמנות לעצור, להביט בכבוד על העבר והשורשים העמוקים של המוסד בלב שכונת אחוזה, לחגוג את ההווה בשמחה ולשרטט את החזון לעתיד. אנחנו מחברים את התלמידים להיסטוריה ולתרבות החיפאית, לצד פיתוח חשיבה יזמית, מנהיגות ומיומנויות שיובילו אותם בבטחה אל 100 השנים הבאות".
את המיזם הייחודי יפתחו תלמידים אשר יגלמו את דמותם של יוסף סגל, מייסד בית הספר והמנהל הראשון ואשתו מלכה. התלמידים ישמשו מדריכים חיים לאורך השביל. מתחם בית הספר ישנה את פניו ויהפוך לארבעה מרחבים אינטראקטיביים המשלבים היסטוריה חיה, וחוויה קהילתית מרגשת. המבקרים יוזמנו למסע בזמן שנע בין ראשית ימי השכונה על הכרמל לבין העשייה בהווה לחזון המחר.
האורחים יתחילו את הביקור במרחב ההיסטורי, בשביל הזיכרונות, ויעברו למרחב העיר החיה, המדמה רחוב שוקק חיים על רכס הכרמל. משם יצעדו המשתתפים למרחב המוזה המוקדש כולו ליצירה המשלבת את חקר השכונה עם יצירה מסורתית – תפירה, רקמה וציור ומשם לעבר העתיד, אל מרחב המחר.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














