רועי אלימה, פלאש 90עם מדליית ארד וגאווה לאומית: רז הרשקו חזרה לישראל והצהירה – "החלום הגדול עוד לפניי"
הג'ודוקא הישראלית רז הרשקו שבה היום לישראל לאחר הישג מרשים באליפות העולם בג'ודו שנערכה בבאקו, אזרבייג'ן. הרשקו זכתה במדליית הארד לאחר שגברה על הלנה ווקוביץ' הקרואטית, ושבה לפודיום העולמי לראשונה מאז 2023. למרות ההצלחה, הספורטאית הבכירה הבהירה כי היא עדיין מכוונת לפסגת הענף.
מדליה יוקרתית לצד תחושת החמצה
הרשקו הודתה כי הזכייה במדליית עולם היא הישג משמעותי, אך לא הסתירה את אכזבתה מההפסד בחצי הגמר. לדבריה, היא האמינה שביכולתה להגיע עד לגמר ולהיאבק על מדליית הזהב. עם זאת, היא הדגישה את החשיבות שבהבאת הישג נוסף למדינת ישראל, במיוחד בתקופה הרגישה שבה נערכה האליפות.
7 באוקטובר הפך למקור עוצמה
ההתמודדות התקיימה בשבוע שבו ציינה ישראל שלוש שנים לטבח 7 באוקטובר. הרשקו סיפרה כי השהות בחו"ל במועד הטעון הייתה קשה עבורה מבחינה רגשית, במיוחד בשל המרחק מהאנשים הקרובים אליה. דווקא הקושי העניק לה מוטיבציה נוספת להצליח ולהציג לעולם את הנחישות והעוצמה של הספורט הישראלי.
הדרך למדליה וההישגים ההיסטוריים
הרשקו פתחה את התחרות בניצחון על יריבה מטייוואן באמצעות איפון מהיר, ובהמשך גברה בקרב צמוד על יריבתה מאסטוניה בניקוד הזהב. מדליית הארד הנוכחית היא השלישית שלה באליפויות העולם, והשנייה במסגרת אישית.
ההישג מצטרף לשנה מוצלחת שבה קטפה זהב בגרנד פרי אוסטריה וזכתה פעם נוספת באליפות אירופה, הישג שהפך אותה לישראלית הראשונה שעושה זאת פעמיים בג'ודו.
המטרה הבאה: לכבוש את פסגת העולם
הרשקו הבהירה כי מבחינתה הדרך עדיין רחוקה מסיום. היא שואפת להמשיך להתפתח ולהוסיף לרשימת הישגיה את התארים המשמעותיים ביותר בענף, ובראשם אליפות העולם והזהב האולימפי.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














