נאסר ישתיע, פלאש 903 שנים לטבח: צה״ל החל במבצע להריסת כ־50 אנדרטאות מחבלים ביהודה ושומרון | צפו
שלוש שנים לטבח 7 באוקטובר, כוחותינו החלו הלילה והבוקר (רביעי) במבצע רחב להריסת עשרות אנדרטאות שהוקמו לזכר מחבלים בשורה של מוקדים ברחבי יהודה ושומרון.
בין היתר, הכוחות הרסו אנדרטה מרכזית בעיר שכם וכן את האנדרטה לזכר יאסר אל־חמדוני בעיירה יעבד, דרומית־מערבית לג׳נין.
המבצע יצא לפועל לאחר שלפני מספר שבועות השר בצלאל סמוטריץ׳ וח״כ צבי סוכות ערכו מיפוי של עשרות אנדרטאות טרור ברחבי יהודה ושומרון והעבירו את פרטיהן לצורך הריסה. הפעילות הלילה זכתה לסיקור נרחב גם בכלי תקשורת ערביים.
במהלך הפעילות השאירו לוחמי צה״ל איגרת לתושבי האזור ובה נכתב: ״כוחות הביטחון הישראליים פועלים באזור להריסת האנדרטאות המפארות מחבלים, מהללות אותם ואת פעולות הטרור נגד ישראל״.
עוד נכתב באיגרת כי כוחות הביטחון לא יאפשרו הסתה לטרור או האדרת מחבלים, וכי אנדרטאות שיוקמו לצורך כך ייהרסו: ״הטרור לא הביא, ולא יביא, דבר מלבד הרס וחורבן, כשם שחמאס הביא חורבן על רצועת עזה במשך שנים״.
השר סמוטריץ׳ וח״כ סוכות בירכו על הפעילות ומסרו: ״מדינת ישראל גודעת את תשתיות ההסתה לטרור ויוצאת באמירה ברורה: אין מקום לבמות התמיכה בטרור במדינת ישראל. כבר שנים אנחנו צועקים את האמת הפשוטה: הטרור מתחיל בהסתה ובמרחב הציבורי, וכעת הגיע השינוי בשטח. אני מודה לכוחותינו היקרים שביצעו את המהלך החשוב״.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














