רובע פודיל בקייב בלילה (צילום ארכיון). צילום: spoilt.exile, ויקישיתוף, CC BY-SA 2.0רוסיה תקפה את קייב ב-188 רחפנים וטילים; שלושה הרוגים, בהם ילד
רוסיה תקפה הלילה (רביעי) את אוקראינה בכמה טילים וב-188 רחפנים, וגרמה למותם של שלושה בני אדם - בהם ילד - באזור קייב. כך מסר חיל האוויר האוקראיני. מחוז קייב היה היעד המרכזי במתקפה.
מתוך 188 הרחפנים ששוגרו, 86 היו בעלי מנוע סילון. בנוסף השתמשה רוסיה בטילי חוף-ים מדגם צירקון או אוניקס ובטילים בליסטיים מדגם איסקנדר-M או S-400. מערכות ההגנה יירוטו או דיכאו 160 מטרות אוויריות, בהן חמישה טילים ו-155 רחפנים. נרשמו פגיעות ב-18 מוקדים.
הרוגים בבירה ובמחוז
בקייב נהרגו שתי נשים ונפצעו ארבעה בני אדם, אחד מהם אושפז, כך מסרה המינהלה הצבאית של העיר. נזקים דווחו בארבעה רובעים: מחסנים ובתים פרטיים ברובע פודילסקי, שריפות ברובעי סוויאטושינסקי והולוסייבסקי, ושריפת עשב משברי רחפן ברובע סולומיאנסקי.
במחוז קייב נמצא ילד מת תחת הריסות בית פרטי שנהרס בווישגורוד. כוחות החילוץ חילצו מההריסות שלושה אנשים נוספים, בהם ילד נוסף. נזקים נרשמו גם במחוזות בוצ'ה ואובוחיב - בבתים, בכלי רכב ובמחסנים.
סגירה זמנית של שדות תעופה בפולין
בפולין הושעו זמנית הטיסות בשדות התעופה בלובלין וברזשוב על רקע פעילות תעופה צבאית, בעקבות התקיפות הרוסיות על אוקראינה. הצבא הפולני מסר כי פרס מערכות הגנה אווירית קרקעיות ומכ"מים. מאוחר יותר הודיעה רשות התעופה כי הטיסות בשני השדות חודשו.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














