
ברא שחאדה!
ועדת הבחירות פסלה את אבו שחאדה מהתמודדות לכנסת | ההכרעה עוברת להכרעת בג"ץ
במהלך הדיון נרשם צעד חריג מצד יו״ר ועדת הבחירות, שופט בית המשפט העליון נעם סולברג, שהודיע כי יחרוג ממנהגם של יושבי ראש הוועדה לשמור על ניטרליות ולא להביע עמדה בהצבעות הפסילה – ויצביע בעד פסילת אבו שחאדה.
״אחרוג ממנהג יושבי הראש לשמור על ניטרליות. לא מצאתי מענה שיכול להניח את הדעת ולכן, למרות שזה נדיר, אני מצביע בעד פסילת סאמי אבו שחאדה. אם יש מקרה שהיישום ברור – זה המקרה״, אמר סולברג.
במוקד בקשת הפסילה עמדו בין היתר התבטאויותיו של אבו שחאדה והמאמר שפרסם לאחר טבח 7 באוקטובר. במהלך הדיון התפתח עימות בינו לבין השר איתמר בן גביר, שהטיח בו: ״גם אם ידעת על עשרה אחוזים, אז מה? אם אחרי הדברים האלה לא תהיה פסילה פה אחד, אני כבר לא יודע על מה אפשר לבקש פסילה״.
בהמשך תקף בן גביר את תגובותיו של אבו שחאדה ואמר: ״שימו לב לתגובה שלו – את התצפיתניות שלנו הוא לא מתנגד שרצחו ואנסו״.
בתום הדיון התקבלה כאמור ההחלטה לפסול את מועמדותו של אבו שחאדה ברוב של 31 מול ארבעה מתנגדים. כעת, המאבק על מועמדותו צפוי לעבור לבית המשפט העליון.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














