
בשורה לדרום: כללית תקים מרכז לוגיסטי בבאר שבע
שירותי בריאות כללית תוציא לפועל מהלך אסטרטגי בהשקעה מוערכת של כ-400 מיליון שקלים להקמת מרכז לוגיסטי מתקדם בבאר שבע. המהלך נועד לחזק את העצמאות הלוגיסטית ואת הרציפות הרפואית באזור הדרום בשגרה ובחירום, בעקבות לקחי המלחמה והאיומים הביטחוניים בשנים האחרונות. המרכז החדש יוקם על שטח של כ-23 דונם ויכלול כ-27.5 אלף מטר מרובע בנוי מעל הקרקע, לצד מערכות מיכון אוטומטיות מתקדמות לניהול מלאי, ליקוט והפצה, שייתנו מענה לצורכי הארגון בדרום לשני העשורים הבאים לפחות.
כיום מפעילה כללית שני מרכזים לוגיסטיים בשוהם ובחיפה, והקמת הזרוע הדרומית נועדה ליצור פיזור סיכונים שיבטיח עמוד שדרה לוגיסטי עצמאי. הקמת המבנה תאפשר להחזיק את המלאי הרפואי הקריטי באזור הדרום ולהבטיח הפצה מיידית גם בתרחישי קיצון של פגיעה בתשתיות או חסימת צירי תנועה. המרכז החדש ישמש כעוגן לוגיסטי-רפואי עבור כלל לקוחות כללית בדרום, ויספק מענה ישיר ומהיר לבתי החולים סורוקה ויוספטל, למאות מרפאות בקהילה ולבתי מרקחת רבים באזור. הפריסה התלת-מוקדית בצפון, במרכז ובדרום תפחית את התלות בצירי תנועה מרכזיים ותקצר את זמני האספקה.
מנהל מערך הנכסים בחטיבת פיתוח ופרויקטים אסטרטגיים בכללית, עידו לקס, ציין כי מדובר בתשתית חיונית שתשרת את תושבי הדרום ל-15 השנים הבאות לפחות ותבטיח רציפות תפקודית גם בתרחישי קיצון. לקס הדגיש גם את תרומתו המשמעותית של ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', שלווה ודחף את המהלך מתוך מחויבות להקמתו בעיר. מנהלת מחוז דרום בכללית, חדווה אמונה, מסרה כי הקמת המרכז היא חלק ממימוש לקחי המלחמה ומהווה חיזוק נוסף שמטרתו להעמיק את העצמאות האזורית ולהבטיח מענה מהיר ואיכותי לתושבי הנגב ואילת. מעבר להיבט הרפואי והמבצעי, המהלך צפוי להעסיק מעל 100 עובדים בתחומי הרוקחות, התפעול והאדמיניסטרציה ולחזק את שוק התעסוקה המקומי.
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', בירך על הבחירה בעיר וציין כי מדובר בבשורה גדולה לבאר שבע ולנגב כולו לאחר חיזור של כשנתיים. דנילוביץ' הוסיף כי הקמת המרכז הלוגיסטי הגדול בארץ של כללית בלב באר שבע מבטאת אמון בעיר כמטרופולין מרכזי בישראל וכיעד לאומי חשוב, לצד מעבר יחידות העילית של צה"ל דרומה והקמת המרכז הרפואי החדש.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














