
הנהלת העיר רחובות וועד העובדים הגיעו להסכמות שיאפשרו לקדם יחד את תהליך ההבראה
על רקע תהליך ההבראה הכלכלי שמובילה הנהלת העיר, ולאחר תקופה של מחלוקות בין הצדדים, הושג בסיס להסכמות בין הנהלת עיריית רחובות לוועד העובדים. ההסכמות, שעל בסיסן ייחתם הסכם בין הצדדים, בכפוף לאישור משרד האוצר, יאפשרו להנהלה ולעובדים לפעול יחד לקידום הצעדים הנדרשים לייצוב מצבה הכלכלי של העיר וליצירת התשתית לצמיחתה בשנים הבאות.
במסגרת הרמת הכוסית לראש השנה, שהתקיימה הערב בפארק ההדרים בהובלת ראש העיר מתן דיל, מנכ״לית העירייה יוספה חליבה, סמנכ"לית משאבי אנוש גלית אנגל, ויו״ר ועד העובדים רמי מדהלה, הכריזו ראש העיר ויו״ר הוועד בפני עובדות ועובדי העירייה ותאגידיה, הדירקטורים וחברות וחברי מועצת העיר על ההסכמות שהתגבשו. במעמד נכח גם יו"ר מרחב רחובות בהסתדרות, עודד עמרם, אשר סייע לצדדים להגיע להסכמות ובירך עליהן.
ההסכמות מהוות נדבך מרכזי בתהליך שמובילה הנהלת העירייה מאז כניסתה לתפקיד, לאחר שקיבלה לידיה עירייה עם גירעונות מצטברים בהיקף של מאות מיליוני שקלים. לצד צעדי ההתייעלות שכבר בוצעו, גיבוש ההסכמות עם ועד העובדים מאפשר כעת לרתום את כלל המערכת העירונית למהלך משותף, מתוך אחריות לעתידה הכלכלי של רחובות ולשירות הניתן לתושביה.
ראש העיר, מתן דיל: ״יש לנו בעירייה עובדות ועובדים מצוינים, מסורים ומקצועיים. ההסכמות שאליהן הגענו יאפשרו לנו לאחד כוחות, לעבוד יחד ולהביא בשורה משמעותית לעיר ולתושביה. מודה למנכ"לית העירייה יוספה חליבה, לסמנכ"לית משאבי אנוש גלית אנגל, ליו״ר ועד העובדים, רמי מדהלה וליו"ר מרחב רחובות בהסתדרות עודד עמרם ולכל מי שפעל באחריות כדי להגיע להסכמות הללו.
כשרואים רגע לפני סיום השנה את ההצלחות והיעדים שהשגנו כעיר, גם כאלה שנראו כמעט דמיוניים כשהצבנו אותם לעצמנו, יש סיפוק גדול. תקציב 2026 מאוזן, והחל משנת 2027 כבר נתחיל לראות צמיחה וזאת בשורה דרמטית לרחובות. ברור לי שלהצלחה הזאת יש משמעויות שפוגשות אתכם, התושבות והתושבים ביום יום, ואני מודע למורכבויות, לשינויים ולקשיים, אבל זאת הדרך שנצטרך לעבור כדי לתקן ולהוביל את העירייה למקום הנכון. לשמחתי, גם במשרד הפנים כבר אימצו את המודל שלנו כפיילוט לערים המתמודדות עם קשיים כלכליים״.
מנכ״לית העירייה, יוספה חליבה: ״תהליך הבראה אינו מסתכם במספרים ובתקציבים. כדי לייצר שינוי אמיתי וארוך טווח, צריך לרתום אליו את הארגון כולו ואת האנשים שמניעים אותו מדי יום. ההסכמות שהושגו הן תוצאה של שיח ממושך, ענייני ואחראי, ומתוך הבנה משותפת של האתגרים ושל האחריות המוטלת על כולנו. הן מאפשרות לנו להמשיך בתהליך ההבראה על בסיס יציב יותר, תוך שמירה על עובדות ועובדי העירייה ועל השירות שאנחנו מעניקים לתושבות ולתושבים. אני מודה לראש העיר על ההובלה והנחישות, לסמנכ"לית משאבי אנוש, ליו״ר ועד העובדים ולנציגי ההסתדרות על השותפות והאחריות״
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














