
דגל התורה: הוחלט להדיח את גפני ומקלב מהרשימה לכנסת
דרמה פוליטית בדגל התורה: ההנהגה הרבנית של המפלגה עשויה להכריע בקרוב על סיום דרכם של שניים מהנציגים הוותיקים והבולטים ביותר שלה בכנסת – משה גפני ואורי מקלב.
אם המהלך אכן יושלם, הוא צפוי לחולל שינוי משמעותי בצמרת הפוליטית של דגל התורה, לאחר שנים ארוכות שבהן גפני ומקלב היו מהדמויות המרכזיות שייצגו את הציבור הליטאי בכנסת ובמוקדי קבלת ההחלטות.
במקביל, ח"כ יעקב אשר מסתמן כמי שעשוי להתחזק באופן משמעותי בעקבות השינוי. על פי הדיווח, אשר צפוי לעמוד בראש הנציגות ולהפוך לדמות הפוליטית הבכירה של דגל התורה, ואף עשוי לקבל את תפקיד יו"ר יהדות התורה במסגרת ההיערכות החדשה.
האפשרות להחליף את גפני ומקלב נמצאת בתקופה האחרונה במרכז דיונים פנימיים בקרב ההנהגה הרוחנית והפוליטית של המפלגה. כעת נראה כי הדיונים מתקרבים לשלב ההכרעה, אם כי בשלב זה עדיין לא פורסמה החלטה רשמית וסופית.
גפני ומקלב נחשבים במשך שנים לשניים מהפוליטיקאים המזוהים ביותר עם דגל התורה. הדחתם, אם תצא לפועל, תסמן חילופי דורות משמעותיים ותשנה את מאזן הכוחות הפנימי במפלגה לקראת מערכת הבחירות.
כעת ממתינים בדגל התורה להחלטת הרבנים, שעשויה לקבוע לא רק את עתידם הפוליטי של גפני ומקלב, אלא גם את זהות ההנהגה שתוביל את המפלגה בשנים הקרובות.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
