
"אפשר למנוע את זה, זה בידיכם"
נתניהו במסר למצביעי הימין: ״אל תצביעו למפלגות הקטנות - זה מבטיח את עליית השמאל״ | צפו
ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם היום (שני) סרטון ובו מסר חד למצביעי הימין לקראת הבחירות, כשהוא מזהיר מפני הצבעה למפלגות ימין קטנות שעלולות שלא לעבור את אחוז החסימה ולהביא, לדבריו, לאובדן קולות ולעליית השמאל לשלטון.
נתניהו חזר לבחירות 1992 והזכיר את מפלת ממשלת יצחק שמיר: ״היו בימין כאלה שכעסו על שמיר מסיבה זו או אחרת והקימו מפלגות מימין לליכוד. חלק מהם לא עברו את אחוז החסימה, והשמאל עלה לשלטון״. לדבריו, התוצאה הייתה תהליך אוסלו והקמת ישויות פלסטיניות בעזה וביהודה ושומרון: ״שילמנו באלפי, אלפי נרצחים ואלפי נפגעים״.
ראש הממשלה הזהיר כי תרחיש דומה עלול לחזור על עצמו: ״לא להקים את רסיסי המפלגות שרק ישרפו את הקולות שלנו. זה כמו לקחת אותם, הנה זה הקולות, ושמים את זה בפח. בפח. שרפתם את זה, ואז השמאל עולה״.
נתניהו תקף גם את יריביו והזהיר מפני ממשלה שתכלול את איזנקוט, יאיר גולן, מנסור עבאס ואביגדור ליברמן: ״ומה שהם יעשו כאן מיד, מיד ייכנעו, ימכרו, יעשו מכירת חיסול של המדינה, ישליטו פה משטר פשיסטי״.
לסיום קרא נתניהו למצביעי הימין שלא לתת את קולם למפלגות הקטנות: ״אתם מבזבזים את הקול שלכם. זה פשוט מבטיח את עליית השמאל, וזה יהיה אסון לישראל. אפשר למנוע את זה, זה בידיכם״.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
