
הקלה בחום וגשם באוגוסט: ירידה בטמפרטורות וסיכוי לטפטופים בצפון ובחוף
לאחר רצף של ימים חמים, מזג האוויר צפוי להפוך נוח מעט יותר בחלקים נרחבים של הארץ. תחול ירידה קלה בטמפרטורות, בעיקר באזורי ההרים ובפנים הארץ, ובאזורים אלה הן צפויות להיות נמוכות במעט מהממוצע המקובל לתקופה.
השמיים יהיו מעוננים חלקית לאורך חלקים ניכרים מהיום, והשינוי בטמפרטורות צפוי להביא עמו הקלה מסוימת בעומסי החום. אף שלא מדובר בהתקררות משמעותית, התחושה באזורים הפנימיים וההרריים צפויה להיות מתונה יותר בהשוואה לימים החמים שקדמו לכך.
ההתפתחות המעניינת ביותר בתחזית נוגעת דווקא לאפשרות למשקעים. עד שעות הצהריים קיים סיכוי לטפטופים ואף לגשם מקומי קל בצפון הארץ ולאורך מישור החוף. הופעת גשם באמצע חודש אוגוסט אינה שכיחה במיוחד, ולכן גם אירוע מקומי וקצר עשוי לבלוט על רקע מזג האוויר הקיצי והיבש שמאפיין בדרך כלל את התקופה.
העננות שתלווה את שעות הבוקר והצהריים עשויה להיות מורגשת בעיקר באזורים הסמוכים לחוף ובצפון, כאשר בחלק מהמקומות ייתכנו טיפות בודדות ובאחרים ממטר מקומי קצר. עם זאת, בשלב זה לא מדובר באירוע גשם נרחב או ממושך.
גם ביום שלישי צפויה להימשך המגמה המתונה. מזג האוויר יישאר מעונן חלקית, ובהרים ובפנים הארץ צפויה ירידה קלה נוספת בטמפרטורות. גם אז הן ימשיכו להיות מעט נמוכות מהרגיל לעונה, כך שההקלה בעומס החום צפויה להימשך לפחות בחלק הראשון של השבוע.
למרות זאת, ההפוגה צפויה להיות זמנית בלבד. לקראת אמצע השבוע מסתמנת מגמה של שינוי נוסף, כאשר הטמפרטורות צפויות לשוב ולעלות בהדרגה והאופי הקיצי המובהק יחזור להיות דומיננטי יותר.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
