
לא נפל בפח
ההודעות המתחזות ששלחו האיראניים לבועז גולן
גורמי מודיעין איראניים ניסו להגיע גם לעיתונאי בועז גולן באמצעות הודעות מתחזות, כחלק מגל ניסיונות הפישינג הממוקדים נגד עיתונאים ואנשי תקשורת בישראל. בצילומי המסך שבידינו נראות ההודעות שנשלחו לגולן במסגרת ניסיון ההתחזות.
שב״כ ומערך הסייבר הלאומי הודיעו כי בתקופה האחרונה זוהה גל נוסף של ניסיונות מצד גורמי מודיעין איראניים למקד מתקפות פישינג בעיתונאים ובאנשי תקשורת בישראל, במטרה להשיג מידע על רקע ההתפתחויות המדיניות והביטחוניות.
לפי ההודעה המשותפת, הפניות נעשות בעיקר באמצעות וואטסאפ או טלגרם, ההודעות מותאמות לתחומי העניין והעיסוק של היעד ויכולות לכלול הצעה לשיתוף פעולה, הזמנה לראיון או לשיחה.
מטרת ההתחזות היא ליצור קשר שנראה אמין ולהוביל את היעד ללחיצה על קישור לפגישה. הקישור עלול להוביל לדף מתחזה המבקש פרטי התחברות לחשבונות גוגל, או לפתיחת קישורים וקבצים זדוניים שעשויים לאפשר השתלטות על הטלפון הנייד.
בשב״כ ובמערך הסייבר מעריכים כי באמצעות השיטה מנסים גורמי המודיעין האיראניים להשיג גישה למקורות עיתונאיים, חומרי עבודה, התכתבויות ומידע רגיש נוסף, שעשוי לשמש לצורכי טרור, ריגול, איסוף מודיעין ופעילות השפעה.
במערך הסייבר קוראים להגביר ערנות, לאמת את זהות הפונה באמצעי תקשורת נוסף, להימנע מהזנת סיסמאות וקודי אימות בעקבות קישורים שהתקבלו בהודעות ולהפעיל אימות דו־שלבי בחשבונות המרכזיים.

נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
