
טראמפ מתייצב לצד אינפנטינו: "פיפ"א תעשה טעות איומה אם תחליף אותו"
נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, יצא להגנתו של נשיא פיפ"א ג'אני אינפנטינו, על רקע הלחץ הגובר סביב עתידו בתפקיד והקריאות להתפטרותו בעקבות המהלך הכושל למכירת חלק מהזכויות המסחריות של גביע העולם למשקיעים פרטיים.
בהודעה שפרסם ברשת החברתית Truth Social, הבהיר טראמפ כי מבחינתו החלפתו של אינפנטינו תהיה החלטה שגויה באופן מהותי. הנשיא האמריקני שיבח את תפקודו של נשיא התאחדות הכדורגל העולמית והדגיש את תרומתו להצלחת המונדיאל האחרון.
לדברי טראמפ, אינפנטינו הוביל את פיפ"א להישג חסר תקדים מבחינת הצלחה מסחרית ורווחיות. הוא אף טען כי הטורניר האחרון היה המצליח ביותר שנערך אי פעם, ובהפרש גדול ביחס למהדורות קודמות.
טראמפ כתב כי פיפ"א "תעשה טעות איומה" אם תבחן אפשרות להחליף את אינפנטינו, והגדיר אותו כמי שעשה עבודה יוצאת דופן בראש הארגון. לדבריו, עזיבה של אינפנטינו עלולה לפגוע ביכולתה של פיפ"א לשחזר בעתיד את ההצלחה הכלכלית והארגונית שהושגה בתקופתו.
דבריו של טראמפ מגיעים בתקופה רגישה עבור הנהלת פיפ"א, לאחר ביקורת שנמתחה על ניסיון לקדם עסקה שבמסגרתה משקיעים פרטיים היו אמורים לקבל נתח מהזכויות המסחריות הקשורות למונדיאל. המהלך לא יצא לפועל, אך עצם הניסיון עורר התנגדות מצד גורמים שונים והגביר את הדיון הציבורי סביב אופן ניהול הארגון והכיוון הכלכלי שהוא מבקש לקדם.
על רקע אותה ביקורת נשמעו גם קריאות לכך שאינפנטינו ישקול את המשך דרכו בתפקיד. מנגד, התמיכה הפומבית מצד נשיא ארה"ב מעניקה לו כעת גיבוי משמעותי מאחת הדמויות הפוליטיות הבולטות בעולם.
הקשר בין טראמפ לאינפנטינו זכה בשנים האחרונות לחשיפה רבה, בין היתר סביב ההיערכות לאירועי הכדורגל הבינלאומיים הגדולים. ארצות הברית הפכה בשנים האחרונות לאחד המרכזים החשובים ביותר עבור פיפ"א מבחינה מסחרית, שיווקית וארגונית, ולכן להתבטאות של נשיא ארה"ב בנושא יש גם משקל ציבורי החורג מעולם הספורט בלבד.
בשלב זה לא ברור אם הסערה סביב ניסיון מכירת הזכויות תוביל לשינוי ממשי במעמדו של אינפנטינו, אך טראמפ הבהיר באופן חד-משמעי כי מבחינתו אין מקום להחלפתו. לדבריו, הישגיו הכלכליים והארגוניים של נשיא פיפ"א הם הוכחה לכך שהמשך כהונתו הוא אינטרס ברור של הארגון.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
