
לא ניתן לטרור להכווין את הדרכים
אחרי ניסיון הלינץ' בג'נין: הציונות הדתית הציבה שלטי הכוונה בצפון השומרון
בעקבות ניסיון הלינץ׳ במשפחה ישראלית שנקלעה בשבוע האחרון לג׳נין לאחר שטעתה בדרך, במפלגת הציונות הדתית בראשות שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ החליטו להציב שלטי הכוונה ברורים ברחבי צפון השומרון.
השלטים הוצבו ביישובים ובצירים באזור ומכוונים בין היתר למבוא דותן, עמק דותן, חומש ושאנור. מטרת היוזמה היא לסייע לנהגים להתמצא בשטח, למנוע טעויות ניווט ולהכווין את הנוסעים אל היישובים והצירים המרכזיים בצפון השומרון.
המהלך מגיע לאחר האירוע שבו משפחה ישראלית נקלעה לג׳נין בעקבות טעות בדרך וניסיון הלינץ׳ שבוצע בה – אירוע שחידד, לדברי המפלגה, את הצורך בהנגשת צירי התנועה והיישובים באזור.
בציונות הדתית מסרו: “צפון השומרון הוא חבל ארץ משגשג ומתחדש כחלק ממהפכת ההתיישבות שמוביל השר סמוטריץ׳ ביהודה ושומרון, כרצועת הביטחון של מדינת ישראל. הציבור הישראלי כולו מוזמן להגיע, לטייל ולבקר ללא חשש. לא ניתן לטרור להכווין את הדרכים”.
במפלגה הוסיפו כי היוזמה נועדה בין היתר לחזק את הקשר בין הציבור לבין ההתיישבות בצפון השומרון, ולהפוך את היישובים לנגישים ומוכרים יותר ואת הדרכים לבטוחות ושוקקות חיים.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
