
דיווח: ארה"ב ניצלה כ-80% ממיירטי ה-THAAD במהלך המלחמה נגד איראן
המערכה הצבאית מול איראן הובילה לשחיקה חריגה במלאי טילי היירוט של ארצות הברית, ובמערכת הביטחון האמריקנית גוברת הדאגה מפני מחסור משמעותי באמצעי הגנה אווירית מתקדמים. על פי דיווח שפורסם ברשת CNN, צבא ארה"ב השתמש במהלך הלחימה בכמעט 80% מהמיירטים שהיו ברשותו עבור מערכת THAAD.
המידע נמסר מפי מקורות המעורים בפרטים, שלדבריהם קצב השימוש הגבוה בטילי היירוט גרם לצמצום חד במלאי הזמין. מערכת THAAD נועדה להתמודד עם טילים בליסטיים בגובה רב ובשלבים מתקדמים של מסלולם, והיא נחשבת לאחד מאמצעי ההגנה המרכזיים של הצבא האמריקני מול איומים מסוג זה.
לפי הדיווח, מפקדים בכירים בצבא האמריקני העבירו בתקופה האחרונה התרעות לפנטגון והבהירו כי רמת החימושים שנותרה נמוכה באופן שמוגדר על ידם כ"מסוכן". החשש המרכזי הוא כי במקרה של התרחבות הלחימה, חידוש מתקפות הטילים או פתיחת זירות נוספות, יכולתה של ארה"ב להמשיך ולספק הגנה בקצב דומה עלולה להיפגע.
השחיקה אינה מוגבלת רק למערכת THAAD. עוד נטען בדיווח כי מלאי המיירטים של מערכת הפטריוט הצטמצם אף הוא באופן משמעותי, וכי בידי ארצות הברית נותרה כעת רק כמחצית מכמות הטילים שהייתה ברשותה עם תחילת המלחמה.
מערכות הפטריוט משמשות ליירוט טילים בליסטיים, טילי שיוט, כלי טיס בלתי מאוישים ומטוסים, והן פרוסות בבסיסים אמריקניים ובאתרים אסטרטגיים במדינות שונות. הירידה החדה במלאי עלולה להציב את הפנטגון בפני החלטות מורכבות בנוגע לחלוקת המיירטים בין אזורי פעילות שונים ולתעדוף ההגנה על כוחות, בסיסים ותשתיות חיוניות.
הנתונים שפורסמו ממחישים את היקף האיום הטילי שעמו התמודדו הכוחות האמריקניים במהלך הלחימה, אך גם את המחיר הלוגיסטי והתעשייתי של מערכה מתמשכת. בניגוד לחימושים פשוטים יותר, ייצור מיירטים מתקדמים הוא תהליך יקר ומורכב, ולכן חידוש המלאים אינו מתבצע באופן מיידי.
על רקע הדברים, צפוי הפנטגון לבחון את קצב הייצור של מערכות ההגנה האווירית ואת האפשרות להאיץ הזמנות ורכש של מיירטים נוספים. במערכת הביטחון האמריקנית יידרשו במקביל להבטיח שמירה על מלאי מספיק להגנת הכוחות הפרוסים במזרח התיכון, לצד המשך ההיערכות לאיומים אפשריים בזירות אחרות בעולם.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
