
משיב לטענות
כ"ץ: "הניסיון להציג את דבריי כאילו קראתי להדחת אלוף פיקוד המרכז הוא שקר מוחלט"
שר הביטחון ישראל כ”ץ דחה היום את הטענות שלפיהן קרא להדחת אלוף פיקוד המרכז במהלך ריאיון, והבהיר כי מדובר בקמפיין פוליטי המכוון נגד הממשלה.
“הניסיון להציג את דבריי כאילו קראתי להדחת אלוף פיקוד המרכז בשידור הוא שקר מוחלט, כחלק מקמפיין פוליטי שמכוון נגד הממשלה”, מסר כ”ץ.
שר הביטחון פרס את השתלשלות האירועים והדגיש כי הליך מינויו של ראש אכ”א, האלוף דדו בר כליפא, למפקד פיקוד המרכז החל חודשים לפני הריאיון. לדבריו, כבר ב-24 באפריל פורסם בחדשות 12 כי הרמטכ”ל המליץ למנות את בר כליפא לתפקיד.
ב-28 ביולי פורסם בחדשות 14 כי כ”ץ קיבל את המלצת הרמטכ”ל, ולאחר שקיים עם האלוף בר כליפא ריאיון והתרשם כי הוא המועמד המתאים ביותר, החליט לקדם את מינויו בהתאם לנהלים.
כ”ץ התייחס גם לריאיון שנערך אתמול והבהיר כי כאשר אחד המשתתפים קרא “להדיח את האלוף”, הוא השיב באופן מיידי וברור: “לא”. לדבריו, הדברים מצולמים ומתועדים.
“עוד חודשים לפני הריאיון כבר התקבלה המלצת הרמטכ”ל, אושרה על ידי, והליך המינוי כבר היה בעיצומו. לכן, הניסיון להציג את הדברים כאילו התקבלה החלטה בעקבות הריאיון אינו עומד במבחן העובדות”, הוסיף.
שר הביטחון טען כי לא מדובר בסערה אמיתית, אלא בניסיון תקשורתי להסיט את הדיון מהשאלה מה יקרה אם יאיר גולן, שלדבריו כבר איים להדיח את האלוף דוד זיני, יכהן כשר הביטחון בממשלה בראשות גדי איזנקוט.
כ”ץ הזהיר כי במקרה כזה קיים חשש שיחזרו למנות את “אנשי הקונספציה הישנה”, דבר שעלול לדבריו לפגוע בהתיישבות ובביטחון ישראל.
“אצלי זה לא קרה, ולא יקרה”, סיכם.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
