
רגע לפני ההצבעה
דרמה בליכוד: נתניהו יקבל 8 שריונים – ח”כים ושרים יורשו להתמודד גם במחוזות
ועדת החוקה של הליכוד אישרה את מתווה הפשרה שגיבשו יו”ר התנועה בנימין נתניהו והשר חיים כ”ץ לקראת הפריימריז, אולם ההצבעה במרכז הליכוד נדחתה בשל צווים משפטיים ודיונים חוזרים.
לפי המתווה, מספר השריונים האישיים של נתניהו יגדל ל-8 עד המקום ה-31 ברשימה. המקומות שישוריינו ליו”ר התנועה הם: 3, 5, 9, 11, 15, 18, 26 ו-31 – שלושה שריונים בעשירייה הראשונה, שלושה בעשירייה השנייה ושניים נוספים בהמשך הרשימה.
עוד נקבע כי באופן חריג יורשו שרים, סגני שרים וחברי כנסת מכהנים להתמודד גם על משבצות המחוזות והמגזרים. בניגוד לנוהג המקובל, שלפיו המקומות הללו מיועדים למועמדים חדשים, השינוי יאפשר לנבחרי הציבור להתמודד גם במחוזות, לצד הפריימריז הארציים.
המתווה כולל גם סעיף שלפיו במקרה שלא ניתן יהיה לקיים בחירות מקדימות בשל מצב ביטחוני או אירוע מלחמתי, יוסמך נתניהו למנות ועדה מסדרת שתקבע את הרכב הרשימה.
בנוסף, נקבעה הגדלה של שריוני הנשים ושינוי במיקומי המחוזות ברשימה: מחוז ירושלים ישובץ במקום ה-27, מחוז דן ותל אביב במקום ה-28, מחוז הנגב במקום ה-29 ומחוז הגליל במקום ה-30.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
