
המצוד נמשך
התפתחות דרמטית ברצח בניהו רזי ז”ל: נעצר החשוד שקישר בין החוליות
חוקרי היחידה המרכזית (ימ”ר) ירושלים עצרו הבוקר (חמישי) חשוד נוסף במעורבות ברצח בניהו רזי ז”ל, בן 19 מגבעת זאב, שנרצח בדירת אירוח בשכונת נחלאות. במקביל, משפחתו של בניהו ז”ל מתייחסת לראשונה להחלטת בית המשפט לחשוף את זהותו של הקטין החשוד בביצוע המעשה.
על פי ממצאי החקירה המעודכנים, העצור החדש שימש לפי החשד כ”חוליה המקשרת” בין שילת חוטה ואגם צרפתי, בת זוגו לשעבר של המנוח, לבין לינור ששון – החשודה כי בביתה בוצעו התכנון המוקדם וההצטיידות לקראת הרצח. לינור ששון חשודה בסיוע לאחר מעשה ובשיבוש הליכי משפט, בעוד קרובת משפחתה הקטינה, שנעצרה בחשד שסייעה לבנה להימלט, תובא היום לדיון בהארכת מעצרה.
במקביל, חוקרי היחידה ללוחמה בפשיעה (יל”פ) במרחב ציון ממשיכים בחקירה אינטנסיבית ומשתמשים בכלל האמצעים העומדים לרשותם במטרה לפענח את הרצח. במהלך היממה האחרונה נעצרו שני חשודים נוספים בפרשה – קטינה בת 16 וחשוד בן 18, תושב אלעד. המשטרה צפויה לבקש היום בבית משפט השלום בירושלים להאריך את מעצרם.
במקביל, נמשך המצוד הנרחב אחר אביאור ששון, בן 17 מירושלים, שנצפה נמלט מזירת האירוע כשהוא לבוש חולצה לבנה ומכנסיים שחורים. במשטרה שבו והזהירו כי כל הענקת סיוע לחשוד הנמלט מהווה עבירה פלילית של סיוע לאחר מעשה, שהעונש עליה הוא עד שלוש שנות מאסר. עוד קראו במשטרה לכל היודע דבר על מקום הימצאו של אביאור ששון לעדכן את מוקד 100.
מהמשפחה נמסר: “אנחנו מברכים ומודים לקב”ה, למשטרת ישראל ובעיקר למערכת המשפט על פרסום שמו ותמונתו של החשוד הנמלט. אנו מעודדים מהתקדים של בית המשפט, אשר הבין שהגיע הזמן להפסיק לתת חסינות לקטינים המעורבים באירועי אלימות קשים. ברור לכולנו שנער המסוגל למעשים שכאלה, ובנוסף להתל ולברוח מהמשטרה, אינו נער מן השורה – הוא יודע בדיוק מה כוונותיו ויכול להיות אחראי למעשיו הנוראיים”.
כזכור, במסגרת הפרשה נחקרה באזהרה במח”ש גם שוטרת, אחותה של אגם צרפתי, בחשד שנפגשה עם החשודות סמוך לאחר האירוע וביצעה פעולות שיש בהן כדי לשבש את החקירה.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
