
הכתובת על הקיר
ח"כ אביחי בוארון ל-04: מזהיר מגל ההסתה נגד ראש הממשלה וקורא למפכ"ל לפעול
בעקבות חשיפת חדשות 14 במהדורה המרכזית אמש, על הטיפול המשטרתי בפרסומי ההסתה, דורש חבר הכנסת אביחי בוארון (הליכוד) תשובות מהירות.
בוארון: "דם ראש הממשלה אינו הפקר. אסור שנלמד את הלקח רק אחרי שיהיה מאוחר מדי".
סערה פוליטית וציבורית התעוררה בעקבות חשיפת התכתובות הפנימיות מאגף החקירות והמודיעין במשטרת ישראל, שמהן עולה לכאורה כי הטיפול בפרסומי הסתה חמורים נגד ראש הממשלה הופסק פנימית, בעוד שלציבור הרחב נמסר כי הנושא “עדיין נמצא בבדיקה”.
בריאיון מיוחד ל-04 תוקף חבר הכנסת אביחי בוארון (הליכוד) בחריפות את התנהלות המשטרה, מזהיר מפני השלכות ההסתה המשתוללת וקורא לדרג הפיקודי הבכיר להתעורר לפני שיהיה מאוחר מדי.
לדבריו, “כאשר מתפרסמים שוב ושוב איחולי מוות, קריאות אלימות והשוואות שמעודדות או מהללות את סילוקו של ראש ממשלה מכהן — אי אפשר להסתפק בעוד ‘בדיקה’ או בעוד דיון פנימי. הכתובת על הקיר, ואסור שמשטרת ישראל תמשיך לעצום עיניים מול ההסתה. תפקידה של המשטרה הוא להגן על שלטון החוק, לא להסביר לציבור מדוע הוא נדרש להמתין.”
בוארון הוסיף: “אני קורא למפכ”ל המשטרה, רב-ניצב דני לוי, לבדוק ללא דיחוי את ההתנהלות שנחשפה. חייבים להבטיח אכיפה שוויונית ונחושה נגד כל גילוי של הסתה לאלימות, ולהחזיר לציבור את האמון בכך שהחוק נאכף באופן שווה על כולם. מדינת ישראל כבר שילמה בעבר מחיר כבד מאוד על הסתה פוליטית. אסור שנלמד את הלקח רק אחרי שיהיה מאוחר מדי.”
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
