צילום רועי חדירגע היסטורי
אחרי אלפי שנים: המשפחות הראשונות נכנסות לביתם ביישוב החדש עיבל
המשפחות הראשונות של גרעין עיבל נכנסו הבוקר (חמישי) להתגורר ביישוב החדש עיבל, שהוקם בצפון השומרון. משאיות עמוסות בציוד ובמכשירי חשמל עלו אל ההר, והמשפחות הראשונות נכנסו למבני הקראוונים שהוצבו במקום. בהמשך הקיץ צפויות להצטרף משפחות נוספות, כחלק מהקמת קהילה שתמנה בעתיד כ-600 משפחות.
היישוב עיבל מוקם כשנה לאחר החלטת הקבינט, בהובלת שר הביטחון ישראל כ”ץ ושר האוצר בצלאל סמוטריץ’, ובמסגרת “תוכנית ההתחברות” שמקדמת מועצת שומרון, הכוללת הקמת 19 יישובים חדשים בצפון השומרון במטרה לחזק את האחיזה באזור, לבצר את הביטחון ולתקן את עוול העקירה.
לעיבל חשיבות היסטורית ולאומית מיוחדת. מדובר במקום שבו נמצאים שרידיו הארכיאולוגיים של מזבח יהושע בן נון, ולצד זאת מדובר גם בנקודה בעלת חשיבות ביטחונית ואסטרטגית, בשל מיקומה השולט במרחב ונוכחות בסיס צה”ל באזור.
בהמשך היום יתקיים טקס העלייה לקרקע בהשתתפות חברי כנסת ואישי ציבור.
ראש מועצת שומרון, יוסי דגן, שליווה את הקמת הגרעין, אמר: “זה רגע גדול לכל אדם ציוני שאוהב את הארץ הזו, לראות יישוב חדש נולד במדינת ישראל. הקמת עיבל היא מענה ציוני הולם ותשובה של בנייה, פיתוח ועשייה בשומרון. האדמה הזו חיכתה ריקה לבניה אלפי שנים – 600 משפחות יגורו כאן.”
עוד הוסיף דגן: “הלב מתרחב לראות את משאיות הציוד עולות אל ההר, לראות את הילדים הראשונים שרצים בשבילים החדשים של עיבל ואת החיים שמתחילים לפעום כאן מאפס. לא באנו לכאן כעוברים ושבים – באנו כדי להכות שורש, לבנות בית ולהישאר לנצח. אנחנו מקימים כאן יישוב פורח שיאיר את כל האזור, וזה צעד ענק בדרך להרחבת האחיזה שלנו במרחב צפון השומרון כולו.”
נועם ונעמה עוזרי, מראשוני המשפחות שעלו ליישוב, אמרו: “זוכים לקחת חלק במהלך עם כל עם ישראל, להקמת יישוב חדש בישראל. הבשורה הזו מעצבת את איך שנראית גאולת הארץ קדימה. ארץ ישראל מחכה לנו ומקבלת אותנו באהבה.”
תגובות
0נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם














