
שר הביטחון בסיום קורס טיס: "אם נצטרך לתקוף באיראן בפעם השלישית – נחזור בעוצמה גדולה יותר"
שר הביטחון, ישראל כ"ץ, נשא דברים בטקס סיום קורס טיס 192 והתייחס להתפתחויות הביטחוניות האחרונות מול איראן ובחזיתות השונות. בדבריו הזכיר כ"ץ את האזהרה ששיגר בדיוק לפני שנה, בסיומו של קורס 190, אז הצהיר כי זרועה הארוכה של ישראל תגיע לכל מקום ממנו ינסו לפגוע במדינה, לרבות טהרן, תבריז ואיספאן.
בהמשך לכך, התייחס שר הביטחון לפעילות חיל האוויר בשמי איראן לפני כארבעה חודשים. לדבריו, במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" חוסלו בכירים רבים במשטר, בהם ח'אמינאי האב, בעוד בנו נפצע קשות. כ"ץ הדגיש כי מדינת ישראל כיום חזקה ועוצמתית יותר וכי הצבא ערוך לחידוש המערכה ולהשגת עליונות אווירית מחודשת. הוא הבהיר כי צה"ל מוכן לתקיפה שלישית באיראן להסרת איומים, ואף ציין כי במידה וידרש לחזור לשם - הדבר ייעשה בעוצמה רבה יותר.
בגזרות הלחימה האחרות, ציין שר הביטחון כי כוחות צה"ל ממוקמים כיום באזורי הביטחון בעזה, בלבנון ובסוריה והצהיר כי הצבא לא ייסוג מהם. לדבריו, מדובר בזכות ובחובה שמטרתן להגן על תושבי הגליל ואזרחי המדינה כולה מול האויבים הג'יהאדיסטים השואפים להשמיד את ישראל.
כ"ץ קשר את ההישגים בשדה הקרב ובזירה המדינית לאומץ ליבם והקרבתם של לוחמי צה"ל ואנשי מערכת הביטחון והדגיש את החשיבות הרבה שבהנצחת חללי מערכות ישראל. הוא הוסיף כי גם בעוד אלפי שנים יזכרו בעם את גבורתם של הנופלים ואת המחיר ששילמו כדי להבטיח את קיומה ועתידה של המדינה.
את דבריו חתם שר הביטחון בפנייה ישירה אל הבוגרים הטריים של המגמה ואמר: "בוגרי קורס 192, יש לי תחושה שלא יהיה לכם קשה לצבור שעות טיסה בשנים הקרובות".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
